Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте и от мен,със bioenergy s40 съм 1 път се задръства с пелети друг път няма пелети.Свещите са чисто нови на седмица окото е почистено.Отоплявам 100 кв.м 7 радиатора по 2.5 кв бойлер 3 кв.Настройките в момента са Температура котел 60 хистерзис 10 температура помпа 45 .
Почистване гориво 4 мин време почистване s 10 .Котела е на 16 кв шнек 6 минути по 850 грама
trolazol - специалист
Здравейте,
Имам котел Waterland s40 комплект с горелка waterland s40 от първото поколение(оранжеви) .
В комплекта ми липсва пелетоподаващия шнек и металния фланец с които се прикрепва горелката към котела. Някой със същата комбинация може ли да каже с какви показатели трябва да бъде шнека? Основно намирам с 5 или 7 оборота в минута. Ще се радвам на някоя снимка или схема на начина на прикрепване на горелката за да го интерпретирам при мен.
Предварително благодаря.

Прикачен файл

IMG-7d4a7e704af6121a12de7946cebf554d-V.jpg

Прикачен файл

IMG-32a39958b806de71e05fc69490cc704a-V.jpg

Прикачен файл

IMG-866304905fb165d7276740fd9b29ae2d-V.jpg
Последна промяна от trolazol на пон мар 29, 2021 1:30 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма никакво значение - взимай какъвто шнек ти попадне. Производителността му се коригира чрез наклона му
Здравейте, от една седмица чета форума. От месец близо съм с горелката присадена на котел за твърдо гориво. При толкова променливи при горенето ,защо не са замислили в контролера запаметяване на няколко основни настройки !? Реторичен въпрос.:partyman:
val303 - специалист
gogo8 Може би защото има много фактори от който зависи правилната настройка. Какви основни настройки искаш да са запаметени? Мисля че така си е добре управлението. Настройваш си всичко както ти е най икономично и си ОК.
Имах в предвид потребителски настройки. Да мога поне 3-4 работещи варианта, които аз съм направил в настройките ( студено време, лоши пелети, добри пелети ит.н.), това е само пример. Както и да е. Включих се във Форума, с надежда ако имам проблем да мога да коментираме. Виждам , че има много интересна информация! Поздрави.
Здравейте, отново. Един въпрос за напредналите в настройките.
След като горях иглолистни и нямах проблем с пепелта, ми се наложи да купя и ползвам широколистни. Много пепел при тях и горелката не може да се самопочиства ефективно! Настройките са през 6 м. почистване, 22 с. времетраене, 55 град. температура на водата.... Някакви идеи! Благодаря!
val303 - специалист
gogo8 Здравей Според мен ще трябва да си поиграеш доста. Широколистните пелети,горят по-бавно и според мен трябва да започнеш от паузата между дозите. Оттам въздуха,мощноста и почистването.
val303 благодаря! Не се бях сетил ,че имат друго време на горене. Ами ще експериментирам.
gim - специалист
Вече всички са експерти в настройките и няма проблеми, или всички са сменили горелката с нещо друго та няма въпроси толкова отдавна.

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: