Най - вълнуващия въпрос зимно време.
problemi - напреднал
пон авг 23, 2021 9:47 pmLazarGanev написа:
пон авг 23, 2021 9:18 pmproblemi написа:
За кафе автоматите може, но няма ли да е рисковано да има от старите крушки точно под котела, от където идва газта? Притеснявам се да не стане някаква искра. Иначе ако няма проблем, ще сложа една 40 ватова примерно с един термо регулатор настроен на 5 градуса и ще станат нещата.
problemi, виждам, че си малко бавен и може да стане сакатлък! Наистина е много опасно да слагаш крушки там, където има газ :-D . Вместо да топлиш газовия котел с нагревател на ток, що не вземеш да го смениш с електрически, тъкмо няма да се смесват газ и ток в гърмящи смеси? М? Пък и по-ефтинко щи излези! И няма да има problemi
Аз сериозно питах, защото не разбирам. Не е ли наистина опасно?
LazarGanev - "Велик майстор"
Първия път ти отговорих сериозно, но ти ме отсвири. Правиш отоплителна инсталация с газов котел и слагаш радиатор във всяко помещение, изчислен според нуждите. Имаш студено котелно помещение с опасност от замръзване. Защо трябва да се чудиш по какъв начин да топлиш котелното помещение - не е ли най-нормално и там да сложиш един радиатор, изчислен според нуждите? Значи котелът може да ти топли къщата, пък за котелното трябва да пускаме отделна тема с какво да го топлим? Че с крушка, че с кабели за аквариум, че не знам как. Пък изолацията си е отделна работа, както при къщата - ако няма изолация, ще имаш по-големи топлозагуби, ще трябват по-големи радиатори и по-големи месечни сметки. Как ще изолираш котелното си помещение - вата, фибран, форма, големина си е твоя работа, но отопление си трябва и не виждам причина източникът на топлина да е друг :cool:
MamaMy - майстор
Така като ви чета все едно в котела няма електрическа част. Ми нали ток си влиза в него за управлението. Релета щракат и т.н. пък крушката ви била проблем. Да не говорим, че ако има изтичане на газ, дори и комшии пушещи по терасите може да ви взривят. :lol:
problemi - напреднал
вт авг 24, 2021 1:17 amLazarGanev написа:
Първия път ти отговорих сериозно, но ти ме отсвири. Правиш отоплителна инсталация с газов котел и слагаш радиатор във всяко помещение, изчислен според нуждите. Имаш студено котелно помещение с опасност от замръзване. Защо трябва да се чудиш по какъв начин да топлиш котелното помещение - не е ли най-нормално и там да сложиш един радиатор, изчислен според нуждите? Значи котелът може да ти топли къщата, пък за котелното трябва да пускаме отделна тема с какво да го топлим? Че с крушка, че с кабели за аквариум, че не знам как. Пък изолацията си е отделна работа, както при къщата - ако няма изолация, ще имаш по-големи топлозагуби, ще трябват по-големи радиатори и по-големи месечни сметки. Как ще изолираш котелното си помещение - вата, фибран, форма, големина си е твоя работа, но отопление си трябва и не виждам причина източникът на топлина да е друг :cool:
Нямам котелно помещение, котелът се намира на външна тераса, в кофраж, но въпреки това замръзва при много ниски температури. За това освен вата, ще трябва да се включи и източник на топлина. Единственият вариант е да остъкля терасата, но това ще ми излезе прекалено скъпо.

ПП. Колко често се прави технически преглед на газов котел? Според Овергаз е веднъж на всеки 24 месеца, според фирмата за поддръжка всяка година ми искат едни 40 лева.
Щом не разбираш, какво ти обяснява Лазар, извикай инсталатор, покажи му темата, да прочете и няма нужда да се тревожиш повече- само ще му платиш, доста по малко от "остъкляване"!
ср юли 28, 2021 8:11 pmLazarGanev написа:
Е, толкова ли е трудно едно ал. ребърце да се сложи под котела, кви са тия крушки? Мястото на котела е в къщи, ама някои се подлъгват по южните талянци
Преразказал съм го.
чет юли 29, 2021 7:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Лазар има предвид алуминиев глидер за разиатор, по размер.
Фактически, куфарът се разглежда като отделно отопляемо помещение.
Не помислих сериозно, върху това, но сега наистина ми изглежда добра идея.
Имаш си радиатор под котелът, с монтирана термоглава и секретен вентил.
Тръбите си минават точно покрай него. Правят се отклонения, термоглавата на снежинка и готово.
Нагоре ватата може да си сложиш пак.
- глидер-15 пари.
- термоглава, вентил, секретен вентил- около 30.
- два фитинга, две къси тръбички, труд- .........
Викай инсталатора!
LazarGanev - "Велик майстор"
вт авг 24, 2021 3:25 pmproblemi написа:
Нямам котелно помещение, котелът се намира на външна тераса, в кофраж,
Е как да нямаш котелно помешение - имаш, макар и импровизирано и миниатюрно. Има си стени, под, таван, които не са изолирани и топлоотдават здраво. Изолирай ги, сложи едно радиаторче, може да е 1-2 ребра, може и термоглава да сложиш. Виждам, че бавно стопляш, сега поне не схвана ли?

Тема "Изолация на газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: