Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovhr - специалист
Натурела го продават 100 дистрибутора 180. Готина цена.
Мисля, че като го има като опция от производителя трябва да си идва на платката, когато се поръчва бройката.
Ама аз съм си утопист.
filmatoplo - майстор
Чаках,чаках камина с цветното управление на Натурела ,и си поръчах от наличните които са с новото не натурелско управление .За което само аз споменах .Или са много заети колегите ми ,че не го коментират .До дни паля ,може и да ви разкажа как се държи .
bmahob - майстор
пет окт 01, 2021 6:13 pmfilmatoplo написа:
Чаках,чаках камина с цветното управление на Натурела ,и си поръчах от наличните които са с новото не натурелско управление .За което само аз споменах .Или са много заети колегите ми ,че не го коментират .До дни паля ,може и да ви разкажа как се държи .
Ей и безпристрастно мнение :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Нищо и няма на камината с новото управление. От 3 години се разработва и изпробва и проблемите би трябвало да са изчистени. Докато за натурелското управление нямаше такова време и се налагаше в движение да се отстраняват недостатъци. Но пък сега всички са свикнали с него и малко хора се решават да рискуват с новото, а то може да се окаже по-добро или поне не по-лошо. Там разпознаването на огъня е с температурен датчик на първия ход (за по-голяма чувствителност), а не на фукса, като при натурелското. Ако един дистрибутор или инсталатор си организира добре склада с необходимите складови наличности, не му се налага да пита по-форумите защо са удължени сроковете за доставка, а който не е успял - прекрасна възможност да пробва новите артикули :wink: . Закон Божи е всеки сериозен производител да има план за диверсификация - т.е. да има поне по двама доставчици за всеки артикул, тъй че ако с единия се случи нещо и има проблеми с количеството или качеството на доставяните елементи, веднага да се компенсира с увеличаване на доставките от другия, за да не спре производството. А иначе е съвсем нормално в пика на сезона да има забавяне на доставките до един месец на търсена стока. Няма как в пика да се наемат нови хора и след 2-3 месеца да е освобождават, щото са ненужни. Не става дума за камериерки или общи работници (то и такива не се намират лесно), а за специалисти, за които е нужно дълго обучение.
filmatoplo - майстор
Лично изкупих на двата бургаски склада наличните .И сега който чака нова поръчка минимум 1 месец . :wink:
Доста народ не им се чака и си купуват камини Термолукс,Бурнит , Голденфайер ,Артел каквото има налично .Аз като по прос чакам.
Антон С. - специалист
пон авг 30, 2021 8:09 amТрифон П.Трифонов написа:
нед авг 29, 2021 9:25 pmАнтон С. написа:
Схемата- плетеницата, няма никакво отношение към налягането, в нея.
Обемите и разположението им в пространството, както и температурните колебания.
Огромен РС- миниатюрна по обем инсталация- никакво колебание на манометъра.
Обратната ситуация ще отклони манометъра до пръсване.
Може да имаш пет РС, но да не работят, поради повреда, неправилно предналягане или недостатъчен, спрямо инсталацията, обем.

Давам пример- 24л инсталация, 18л РС. От 20 до 75 градуса, стрелката на манометърът се отклонява милиметър-два.
Там са ми дертовете... Отхвърлям варианта огромен рс и малка по обем инсталация :D . По мои сметки обема е над 100 литра. Източих системата сериозно. Камината е на ниво -1, източих през лира на ниво 0, обезвъздуших на ниво +1 и 0. Без да пълня - налягане 1 бар. Два РС общ обем 25л. Замислих се, зачетох се, има нещо гнило в Дания май...

Прикачен файл

IMG-dcd5152f0ce053917783ab763f1ffdd1-V.jpg
filmatoplo - майстор
Май искарах късмет ,днес ми идва камината ,и то защото се съгласих да дойде с новото управление за което само аз говоря ,инсталаторите докато идат на обучение аз вече ще съм готов :lol:
brassSob - специалист
вт окт 05, 2021 4:18 pmfilmatoplo написа:
Май искарах късмет ,днес ми идва камината ,и то защото се съгласих да дойде с новото управление за което само аз говоря ,инсталаторите докато идат на обучение аз вече ще съм готов :lol:
Ама то не е ново за инсталаторите. Лазар както каза то се готви ехее.
slaviyakov - специалист
А защо се е наложило ново управление?
stefanhinkov - напреднал
Здравейте,
Камината я имам от 3 години (вече не е гаранционна).
Първата година - ОК, към края на вторият отоплителен сезон обаче започна да се случва нещо странно с налягането в системата - като е студена манометъра показва 0.1-0.2, понякога даже изглежда 0. Когато стигне 55-60 градуса - налягането вече е 2.
В началото доливах като е студена, но като затопли водата подминава 2 и източвах.
На какво се дължи това? Не е правено нищо по системата и радиаторите, няма допълнителен разширителен съд. Може ли разширителния съд в нея да се е запушил някак си и да не функционира правилно??

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: