Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Е бива ли такова нещо ,от завода са объркали два кабела на хол датчика ,цял ден никой нечул не видял ,сам си оправих камината.Та така новото управление ползва хол датчика ,за разлика от камините с Натурела управление които имат хол датчик на вентилатора ,но не се ползва.Дано не ви се случва ,че в чудо ще се видите .
Mcl - специалист
пон окт 11, 2021 6:04 pmfilmatoplo написа:
Е бива ли такова нещо ,от завода са объркали два кабела на хол датчика ,цял ден никой нечул не видял ,сам си оправих камината.Та така новото управление ползва хол датчика ,за разлика от камините с Натурела управление които имат хол датчик на вентилатора ,но не се ползва.Дано не ви се случва ,че в чудо ще се видите .
Е случват се и грешки, пусни една снимка на управлението да видим разликата.
filmatoplo - майстор
Тази грешка на завода ми струва репутация,ядове,труд, време,и куп неудобства.
Mcl - специалист
пон окт 11, 2021 8:11 pmfilmatoplo написа:
Тази грешка на завода ми струва репутация,ядове,труд, време,и куп неудобства.
Съгласен съм, за което трябва да си търсиш компенсация от производителя. А ако той си държи на репутацията не би се противил.
Vesiv531 - напреднал
Здравейте, от няколко дена паля вече камината, всичко добре, в къщи топло, та чак по къс ръкав ходим, разхода според управлението го дава по 1.1кг на час, но температурата на водата задминава тази на димните газове 2-3 пъти дневно и камината изгасва. Настройките мога да дам по-късно, че сега съм на работа.
Mcl - специалист
Викни си инсталатора да погледне, а на първо време поне според мен не чисти ревизията горе. За да ти поддържа по-висока температура на димните. От мен толкова, специалистите може и повече да предложат.
auubau - напреднал
Сензора за температура на дима натрупва слой сажди, които му пречат да отчита правилно. В началото на сезона като чистя вентилатора изваждам и почиствам сензора и въпреки, че съм почистил всички ревизии температурата на газовете е далеч нагоре дори при много продължително "Поддържане". С времето лека полека температурата на газовете я показва все по-ниска и по средата на сезона пак почиствам сензора. Иначе като почнат да се изравняват двете температури, след чистене на ревизиите няколко дена не дърпам пружините, за да може повече топлина да отива към комина. Има и още един "пиниз", ама той малко противоречи на нормалната логика и може да не се хареса на повечето майстори, затова за сега още няма да го казвам.
Sbol - напреднал
Здравейте,
Днес ми направи впечатление след няколко часа работа, че вентилатора се включва за междинно почистване през 2 3мин на 100% при зададени 50мин. от настройките, съпроводено със знак стоп на дисплея. Изключих камината, после пак я пуснах и сега няма проблем работи нормално. На какво може да се дължи проблема :?:
ivanovhr - специалист
Не е междинно почистване. Това е от пресостата може нещо вятър да надува в комина.
Това мнение е все от неща прочетени тук.
Sbol - напреднал
ср окт 13, 2021 12:50 pmivanovhr написа:
Не е междинно почистване. Това е от пресостата може нещо вятър да надува в комина.
Това мнение е все от неща прочетени тук.
Мисля, че си много прав. Имаше вятър и пламъка играеше надолу нагоре, в един момент явно е идвало като тапа и затова пресиостата играеше. Ще трябва да погледна тръбичката на въпросния сензор защото съм забравил да я почистя.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: