bad to the bone написа:Не знам как стои въпроса с лицензирането на монтажниците но това е нещо което може да допринесе за сигурноста на хората.В Англия е извън закона инсталацията и ремонт на газови уреди от неквалифицирани хора.И клиентите изискват да покажеш карта и попълниш сертификат след като свършиш работа...А при нас как стоят нещата?
Най-големите бомби в къщите са електрическите бойлери. Да не говорим за поразените от ток...В интерес на истината не съм съвсем safety. И при мене ще има 1 система под налягане - соларната, за топла вода. 2 панела с 200 л бойлер, цирк.помпа, UPS и т.н.
Само че така е планирана, че рисковете са минимализирани - бойлера ще е на тавана, а не в къщи, и да гръмне - ще хвърчат покрива и керемидите, а не главите ни.
Знаеш ли колко често се случва хора да не се събудят сутрин заради задушаване от печки на твърдо гориво?Това се случва главно при печки с водни ризи.
Струва ми се за такива случаи е много уместно ( особено за тия които имат навика да кладат печките преди да си легнат) да си има едно рекуператорче в стаята с печката/камината, което да си бачка нон стоп вечер.
Sasoooo - въпроса ти е май риторичен......