Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ЮлианВ
- напреднал
3147 мнения в "Мнение за производители на пелети"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Това ли са стотици тонове - като гледам за 2 тира пелети няма. То не си струва да пускат машините, ако не са им сигурни доставките
ЮлианВ
- напреднал
нед окт 17, 2021 8:46 pmLazarGanev написа: Това ли са стотици тонове - като гледам за 2 тира пелети няма. То не си струва да пускат машините, ако не са им сигурни доставкитеХАХАХАХАХАХА
Слаб 2 по-матемраатика.
Двама човека сме товарили тир. В гората на джуган, 131 или прага и после претоварка. Рязал съм, работил съм с коне, на влачка, на самар, в обратен наклон, на скали. Времето е прекрасно!
Относно 2та тира(видно е, че са като камиончета на кока кола до дървата):
Пирамидите са поне 4 метра високи, дължината е поне 35-40м, дърветата са рязани на двойки, сиреч широки 2 метра. Всяка пирамида има поне 5 тира. Можете да броите г-н Ганев. Когато сме пращали суха борова дървесина дали горял бор или изсъхнал не сме имали тир под 20т.
Вторият кум е по-голям. Сметките оставям на Вас.
Последна промяна от ЮлианВ на нед окт 17, 2021 9:06 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev
- "Велик майстор"
ЮлианВ
- напреднал
нед окт 17, 2021 9:06 pmLazarGanev написа:Защо няма пелети?нед окт 17, 2021 9:00 pmЮлианВ написа: Сметките оставям на Вас.Нека да не правим чуждите сметки! Ако им е много изгодно, както казваш - ще се късат да произвеждат, ако не им е изгодно - ще стоят
Без отговор, нали.
Създава се изкуствена криза.
kalin72
- майстор
Лазаре, питам, защо единия произвежда и продава, другия не? Аз подозирам защо. Пелетисимо са мошенници, хабят дървесината за пелети, и печелят, докато другия работи с отпадък, както и трябва да е. Това е. очевадно е, че на мошенника не му се ввъзва далаверата. Толкова по въпроса.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Калине, 95% от дървесните пелети се правят от редовна сеч, а не от капаци и други отпадъци. Дори напротив - качествените пелети изискват да се махат корите. т.е. капаците. Кой е мошеник и кой не - не знам. Всеки си гледа финансовия интерес, в пазарна икономика сме. Няма какво да се сърдим, че някой искал да печели. Факт е, че болшинството от фабриките не работят. Аз контактувам с няколко производителя и от два месеца не мога да заредя дървесни пелети, а до април-май ми се молеха да взема. Всичките казват, че нямат дървесина. Ако имаш една мешка патрони, можеш да стреляш на поразия, но ако имаш само 5 патрона в пълнителя, ще си ги къткаш, нали? 

ЮлианВ
- напреднал
нед окт 17, 2021 9:44 pmLazarGanev написа: Калине, 95% от дървесните пелети се правят от редовна сеч, а не от капаци и други отпадъци. Дори напротив - качествените пелети изискват да се махат корите. т.е. капаците. Кой е мошеник и кой не - не знам. Всеки си гледа финансовия интерес, в пазарна икономика сме. Няма какво да се сърдим, че някой искал да печели. Факт е, че болшинството от фабриките не работят. Аз контактувам с няколко производителя и от два месеца не мога да заредя дървесни пелети, а до април-май ми се молеха да взема. Всичките казват, че нямат дървесина. Ако имаш една мешка патрони, можеш да стреляш на поразия, но ако имаш само 5 патрона в пълнителя, ще си ги къткаш, нали?Гора има. Бригади има. Преди Седмица беше сухо, сега се отцеди. Дори за местното населението бавят дървесината, която се дава с бележки.![]()
Въпросният завод има собствен дърводобив, режат частна гора, държавна, че дори имат и собствена. Малко въпросът защо, все още остава без отговор.
LazarGanev
- "Велик майстор"
batpetio
- напреднал
Интересно стана в тая тема,от какви пелети да купим станахме разбирачи от производството им...Преди 5 годи в оная люта зима цената беше 500лв. на тон,ако си спомняте и нямаше,ЯДОСАХ СЕ МНОГО и вкарах не малко пари в това производство...сериала започна,3 години ми отне да вкарам машините в режим,косата ми побеля окапа от нерви,в един момент се получиха,цяла наука е това... разбирачи..отпадък от гатери,от резачки разни ШЛАКАААААА....кора,капаци ШЛАКААА...Така нататък тънкости магии ,некадърни работници,тешки аварии и успях.НО,ТОК 500-560ЛВ. СЕГА ДЪРВА 4 КУБИКА ЗА ТОН ПРИ ВЛАГА35% ПАДНАЛА МАСА ЦЕНА 80-100 ЗА КУБИК+70-80 ТОК+НАДНИК 40-45ЛВ.+КОНСУМАТИВИ 12-20ЛВ.И ДА ПОСМЯТАМЕ..80*4=320+90(два надника) 410+65лв.ток 470лв,това е проста сметка +-10-15% знаещи
,ПОЛИТИКА ИМА ДАЛАВЕРА МОРЕ ОТ ЛЮБОВ КЪМ ТОКО ПРОДАВАЧИТЕ,ЗЕЛЕНО,ЗЕЛЕНО ДА Е ЕНЕРГИЯТА,ДА ЖИВЕЕ СТУДЕНИЯ РЕЗЕРВ ...ТОВА Е ГРОЗНА И ВЛЮБЧЛИВА ИСТИНА....МНОГО РАЗМИЛИ СЕ ВЪРТЯТ ,СОЛАРИ СЕ СТРОЯТ В НЕ СВЯТ,САМО РАЙЧО ДА Е НА НЕБЕТО ЕДНО ДРЪВЧЕ НА СЕ ЗАСЯ САМО РЕЖИМ И ИЗНАСЯМЕ В НЕСВЯСТ...НО МАЙ ПРЕКАЛИХ МАЛКО...ИМА ЕДНА ПЕСЕН НА ЕМИЛ ДИМИТРОВ ИСТИНО СЕ КАЗВА ТЯ,ПОЗДРАВЯВАМ ВИ....АКО ИМО МЕРАКЛИИ ЩЕ МУ ПРОДАМ ЦЯЛАТА ЛИНИЯ И НЕКА ПРАВИ ТОЙ ПЕЛЕТИ...
,ПОЛИТИКА ИМА ДАЛАВЕРА МОРЕ ОТ ЛЮБОВ КЪМ ТОКО ПРОДАВАЧИТЕ,ЗЕЛЕНО,ЗЕЛЕНО ДА Е ЕНЕРГИЯТА,ДА ЖИВЕЕ СТУДЕНИЯ РЕЗЕРВ ...ТОВА Е ГРОЗНА И ВЛЮБЧЛИВА ИСТИНА....МНОГО РАЗМИЛИ СЕ ВЪРТЯТ ,СОЛАРИ СЕ СТРОЯТ В НЕ СВЯТ,САМО РАЙЧО ДА Е НА НЕБЕТО ЕДНО ДРЪВЧЕ НА СЕ ЗАСЯ САМО РЕЖИМ И ИЗНАСЯМЕ В НЕСВЯСТ...НО МАЙ ПРЕКАЛИХ МАЛКО...ИМА ЕДНА ПЕСЕН НА ЕМИЛ ДИМИТРОВ ИСТИНО СЕ КАЗВА ТЯ,ПОЗДРАВЯВАМ ВИ....АКО ИМО МЕРАКЛИИ ЩЕ МУ ПРОДАМ ЦЯЛАТА ЛИНИЯ И НЕКА ПРАВИ ТОЙ ПЕЛЕТИ...

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература