ср ное 03, 2021 9:34 amddchipev написа: Как се измерва ?Вадиш тръбата от горелката пускаш шнека за 6 мин и след това измерваш количеството на кантар.
Да извадя тръбата от горелката и да пусна само шнека за 6 мин ли ?
След като си освободил влизащата в горелката гофрирана тръба, взимаш съд - кашон, кофичка, каквото има, но да може да хване 5 кг пелети. Не би трябвало да прелее. Хващаш двата кабела от горелката (те са само два долу вдясно), изваждаш ги и ги включваш един в друг. Големият шнек ще започне да качва пелети и по тръбата ще падат в съда, който си подготвил. Може да използваш чувалче от пелети. Засичаш 6 минути с хронометър и разделяш двата кабела.
Слагаш си кабелите обратно в горелката, завиваш гофрето в гърловината и измерваш масата на пелетите.
Аз измервам капацитета на шнека на електронна везна като предварително слагам съда отгоре, занулявам и тогава изсипвам пелетите. Така измервам само масата на пелетите без теглото на самия съд. Дори правя още едно измерване на капацитета (нови 6 минути) и взимам средната стойност. Просто шнекът не винаги е запълнен добре. Ако имаш под ръка голям кантар, направо мери с чувалчето.
Другото важно нещо е с копчето с извитата стрелка, дето играе роля на enter или каквото е там, го прецъкай докато долу вляво на дисплея се покаже rpm и четири числа. Това са оборотите на вентилатора. На 60, 80 и 84% запиши колко оборота са това. Струва ми се че настройките може да се променят за добро. Някой си е играл с времето за подаване и % вентилатор. Между 2 и 3 мощност имаш голям скок в подаването, а вентилаторът се го увеличил почти символично. В същото време между мощност 1 и 2 има разлика от 20%, която не отговаря на разликата в количеството подавани пелети. Колко е добре с тези настройки, това не знам. Дай капацитета да се види какво гориво идва. Това е базова характеристика, която се ползва при настройката на пелетна горелка.