Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mterzieva - напреднал
пон ное 01, 2021 4:41 pmMamaMy написа:
Вместо да сложите една муфа с резби вместо тази кербованата и да смените един метър тръба, вие правите откровени тъпотии. :vom: :?

https://dklux.com/ape-prava-vryzka-za-m ... dvustranna
Сигурна ли е тази муфа? Пробвано ли е,защото четох на много места,че тези муфи след време протичат и не се препоръчва да се ползват за подобен вид скрито да го нарека свързване. Моля споделете повече за възможностите на тази муфа. Ако това работи е перфектно решение,семпло и надявам се надеждно?
brum - майстор
В пъти по-сигурно е от твоят подход :) .
6osi6 - майстор
mterzieva, залепи ли я тая тръба, че се бях се притеснил нещо.
Такива муфи съм поставил на три места под замазка и на 7 зазидани в стена. Протекли няма. Ако не стане с лепилото и бинта, свиркай.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт ное 02, 2021 5:10 pm6osi6 написа:
Ако не стане с лепилото и бинта, свиркай.
Е мое ли па толко директно?
6osi6 - майстор
Виж, mterzieva от три я прави тази поправка - с лепилото и бинта, и може да се предположи, че за това време е много надобряла :prayer: Така че, че не би било лошо да обменим опит на място.
Така ли е, mterzieva?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Що сте лоши??
Когато има промяна в ситуацията, колегата ще пише
mterzieva - напреднал
Добре, щом има опит с муфата, прегръщам идеята и действам. Ама, че сте зевзеци. Сакън някоя дама да не навлезе в територията на майсторите :-D :-D :-D :-D Еманципация господа, може и да бинтоваме тръби, ама то е защото някой пич преди нас ги е срязал по невнимание, а после тихоммълком ги е поставил за да ни гледа сеира.
Заради пак такива намахани пичове, се научих да полагам фаянс и да правя шпакловки. А сега ето, че ще направя първи стъпки и в отстраняването на течове. Първо в локалното парно, а ако и водопроводчика се е чесал там където не го сърби, докато е правил водопроводната системата, може и да отворя тема и за В и К ремонти :-D :-D :-D :-D :-D Добре, че човекът който се занимава с ел.системата е професионалист, че с тоците не се разбираме добре.
Правя каквото мога и за да се регистрирам тук и да питам, то е защото ясно осъзнавам, че не ми достигат знания и опит. А идеята с бинта, ами радвам се, че се забавлявате :supz:
Вариантът с муфата е идеален и лесен за изпълнение. Благодаря за идеята.
Няма да бързам да лепя плочките и ще докладвам резултати, ако ви интересува де :-D
mterzieva - напреднал
вт ное 02, 2021 6:15 pm6osi6 написа:
Виж, mterzieva от три я прави тази поправка - с лепилото и бинта, и може да се предположи, че за това време е много надобряла :prayer: Така че, че не би било лошо да обменим опит на място.
Така ли е, mterzieva?
Уф, мъже....и ще замълча...Малко професионализъм бре майсторе!
:lol:
mterzieva - напреднал
Здравейте, уважаеми предимно господа и тук таме още по-уважаеми дами!
Докладвам надлежно, течът е отстранен, по начина по който ме посъветвахте така мъдро. Получи се стабилно и качествено свързване, няма и молекула вода навън. Сърдечно благодаря за съветите, които ми дадохте :)
mterzieva - напреднал
И да допълня, че тая работа с лепенето на тръбата, наистина е доста тъпичко решение-трудоемко и след като проверих все пак, с незадоволителен резултат. Това го пиша с надежда, някой друг експериментатор като мен да прочете темата и хич да не си губи времето да лепи. Изпробвано е, не става качествено. :)

Тема "Теч от локална отоплителна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: