• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
drexter - помощник
Смятам, че си абсолютно прав.
Одеве направих белег с маркер и броях оборотите на вентилатора, понеже ми се струва прекалено бавен. Преброих 150 оборота за мин по време на запалване при конфигурирани 1700 оборота в мин.
Сега остава да разбера как да влезна в това меню.
Утре ще звъня в Хасково, както и имам един поляк от Plum, с който си пишем, и се надявам че ще ми съдейства.

Ако разбера ще пиша и тук.
Надявам се ако някой има информация как се влиза в това меню да сподели с мен.
Последна промяна от drexter на пон ное 15, 2021 9:30 am, променено общо 1 път.
drexter - помощник
Много се зарадвах като видях клипчето, но се оказа че4096 при мен се приема като парола но води до ппазно меню.
Няма никакви надписи и опции в него :(
Jimbaka - помощник
И аз като звънях в Хасково, само това ми казаха, и отговориха, че ще пратят техник. Дано ти кажат, че да се знае как да влезнем. С 2002 се влиза в сервизните настройки, но не и в скритото меню. Докато се оправиш, пробвай да намалиш вентилатора на 100 оборота, тъй като тази опция коригирва нещо вентилатора и му смята различни проценти, но трудно ще изчислиш спрямо нея къде колко да зададеш. При мен при възстановяването на фабричните настройки горелката се възстанови като 40кв и затова там се сменя на тази стойност на 1, но не искаше да запали и със слабия вентилатор само пушеше... Успех дано разбереш и ще се радвам, ако намерим начин да влезнем в това меню. Просто от Хасково си пазят продукта и нищо не казват....
drexter - помощник
Успях!
Севиза ми даде паролата и зададох 12 импулса за оборот.
Бях забравил колко добре може да работи горелката и да затопля водата бързо бързо :)

ПП Ако на някой му трябва паролата може да ми пише на лично.
Jimbaka - помощник
Радвам се, че си успял. Нещо друго казаха ли конкретно, какво още да оправиш или само това.
drexter - помощник
От това меню само импулсите за сензора на ефекта на Хол.
Инче от стандартното меню си оправих 3-те степени на модулация както са описани в ръководството.

При положение че котела го взех по-мощен защото втория етаж от къщата може и да се ползва в бъдеще, се чудя дали си заслужава да се опитвам да намаля пропорционално средната мощност и максималната да не работи на 30кВ ами например на 20кВ .
Какво е вашето мнение?
Jimbaka - помощник
И аз съм в същото положение и се чудех, дали ако настроя горелката на 20кв както е в ръководството ще има полза. Но все не ми остава време да я пипна и да я наблюдавам 24часа как ще се държи. Не ми се рискува докато ме няма, че имаме бебе на 9 месеца и жената ще ме застреля :)
drexter - помощник
абе те и мен не ме обичат много много, че постоянно експериментирам разни работи ... ама добре че имаме и климатик че тия 4-5 дена да не умрем от студ :)
Такъв съм си, трябва нещо да се прави :)

Вече веднъж флашнах фърмуера на термостата.
Сега се оглеждам за фърмуера на контролера на горелката.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "PELLETHERM MARATHON" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: