Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ilkonick - помощник
cacho написа:
Ама той, клиентът, разбира повече май, а?
Ще има чудесен ефект. Най-добрият вариянт е 2 отделни кръга (радиатори и подово) с трипътен смесителен вентил.
Не иска да е на отделен кръг ,всеки радиатор си е на отделен кръг той иска подовото да е последователно от студената вода на най-близкия радиатор да излиза за да не грее много.
До сега не ми се е случвало да правя такива ненща.
ilkonick - помощник
илко илиев написа:
ще стане ама това подово ако е повече от 15-20м.иняма да топли.на края на тая тръба трябва да сложиш нещо да я обезвъздушаваш
Благодаря.
Чаро - Акълия
Бъзикам се, не се коси...
E що да не топли?
Ще пуснеш по бърза циркулация и ще си топли, като стой па гледай. :cool:
ilkonick - помощник
cacho написа:
Бъзикам се, не се коси...
E що да не топли?
Ще пуснеш по бърза циркулация и ще си топли, като стой па гледай. :cool:
Благодаря.
Тани - модератор
Аз ли бъркам нещо или ....

При наличието на водно подово не е ли безсмислено ползването на радиатори?
илко илиев - специалист
значи когато излиза от радиатора и минава във вид но подово накрая преди да влезе в помпата аз слагамедин кран изпразнител,тоест когато затвориш крана да можеш да изкараш въздуха от тая тръба на подовото,и също правя и бай пас от радиатора студена вода да се връща до помпата ....кеф ти с подово кеф ти само радиатор
ilkonick - помощник
Тани написа:
Аз ли бъркам нещо или ....

При наличието на водно подово не е ли безсмислено ползването на радиатори?
Безсмислено е, но това си е желание на клиента
ilkonick - помощник
илко илиев написа:
значи когато излиза от радиатора и минава във вид но подово накрая преди да влезе в помпата аз слагамедин кран изпразнител,тоест когато затвориш крана да можеш да изкараш въздуха от тая тръба на подовото,и също правя и бай пас от радиатора студена вода да се връща до помпата ....кеф ти с подово кеф ти само радиатор
Благодаря за съвета.
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на ср ное 11, 2009 9:21 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
За да не спамим темата на човека , отделих част от моите въпроси и отговорите им в нова тема

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 193#109193

Тема "Въпрос за локално парно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: