Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Петър76 - специалист
Намерих запалка в близкия до нас град, но имам проблем с не особено качествени пелети и горелката понякога не иска да запали. Искам да попитам тези които са наясно с електрониката и програмирането на горелката: има ли датчик в самата горивна камера която да отчита каква е силата на пламъка при първоначалното запалване на пелетите? Понеже когато горелката трябва да запали чувам как запалката започва да гори, но не минава на първа степен, просто гори няколко минути и след това изкарва грешка А01.
Петър76 - специалист
нед ное 28, 2021 2:38 amПетко_С написа:
Здравейте, колеги. Имам следния проблем. Купих явно доста гадни пелети които правят шлака на пепелника и той се задръства доста бързо. Общо взето след няколко часа работа пепелника е пълен и след това не може да запали. Някой знае ли решение на такъв проблем? Горелката е Фероли P7/12
Можеш да пробваш с по високи скорости на вентилатора.
IvanGeorgiev13 - помощник
Грешка А01 ми дава постоянно с новите пелети. Купих си пелети (както колегата ,който е писал над мен) и ми се задръства тръбата почти цялата ... На какво може да се дължи този проблем и да променям ли някоя настройка ?
Петър76 - специалист
Можеш да увеличиш периода през който се подават пелети, който се контролира от параметъра t07.
IvanGeorgiev13 - помощник
Проблемът е ,че при първоначалното палене се получава това ( на първа скорост) След като вдигне на 5 нямам проблеми. Забелязах ,че при първоначално палене доста пелети пуска ? Има ли как да го намаля това ?
Петър76 - специалист
t04 контролира количеството пелети при пускане. Намали го с 1-2 секунди (или по скоро единици, 1=4секунди) и виж дали ще задръства.
t09 контролира количеството пелети на първа мощност, но при теб проблема е сигурно първоначалното пускане на пелети.
Весела коледа на всички дойде време да помагате
От известно време имам следния проблем,
по никое време не достигнала зададената стайна температура горелката спира и започва да продухва след това прави цикъл продухване и пали на ново,през това време температурата на водата също пада и всичко започва отначало.
Става въпрос за фероли П7 със следните настройки;
температура вода-70
горелка 3 степен
t1-000
t2-001
t3-051
t4-008
t5-005
t6-80
t7-22
t8-51
t9-28
t10-60
t11-38
t12-75
t13-46
t18-001
смених фото сензора нищо различно,ако някой може да помогне ще съм изключително благодарен.
Весела коледа на всички дойде време да помагате
От известно време имам следния проблем,
по никое време не достигнала зададената стайна температура горелката спира и започва да продухва след това прави цикъл продухване и пали на ново,през това време температурата на водата също пада и всичко започва отначало.
Става въпрос за фероли П7 със следните настройки;
температура вода-70
горелка 3 степен
t1-000
t2-001
t3-051
t4-008
t5-005
t6-80
t7-22
t8-51
t9-28
t10-60
t11-38
t12-75
t13-46
t18-001
смених фото сензора нищо различно,ако някой може да помогне ще съм изключително благодарен.
Петър76 - специалист
Дава ли някаква грешка когато горелката спре? Виждам че t07 ти е 22 секунди и на 3 степен може да не и достигат пелети. Намали секундите и виж дали ще има подобрение. Аз лично съм на 14, но съм слагал и 10 секунди.

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: