Най - вълнуващия въпрос зимно време.
И аз се интересувам от изпробвани китайци. Трябва ми 4 бр за вкъщи и май предпочитам да са без отделен контролер, а да се връзват сами към рутера, с огледа на това, че контролерът доста оскъпява упраженението...

Та - ако имате конкретни прелдожения - моля дайте идеи и линкове.
m0m43 - специалист
пон дек 13, 2021 6:03 pmburkov написа:
пет дек 10, 2021 7:59 pmm0m43 написа:
Тея глави са от али-то и вървят по ~50тина лв. Нищо не пречи да го поръчаш от там и да спестиш някой лев. Доставката ако е от EU склад ще е седмица. Аман от али-прокопвачи...

Иначе дали са zigbee/wifi все тая - пак ще можеш да си ги контролираш през нета. Ако са wi-fi си помисли дали рутера ти ще успява да смогне с толкова устройства, или ще трябва да купуваш допълнителен.
Толкова да не си в час, и толкова глупости да изпишеш... Ти имаш ли идея коя е компанията и какво прави?
Аман от разбирачи.
Би ли бил така добър да кажеш, кое не е точно така? Даже ще ти дам и точки, за да ти спестя скрояването:
1) "Тея глави са от али-то и вървят по ~50тина лв. Нищо не пречи да го поръчаш от там и да спестиш някой лев. Доставката ако е от EU склад ще е седмица. "
Прикачен файл:
screenshot1.png

Явно не можеш да търсиш в интернет, затова прикачвам скрийншот. Кое е различното освен цената? (Малка бележка, цената е 63 лв за един брой. За комплект e по-ниска. Също така има други марки термоглави, малко по-евтини, тея на снимката са Moes)

2) Отностно Zigbee / WiFi -и тук те е домързяло да потърсиш в нета.. Ето инфо, за да ти спестя търсенето:
Zіgbее изпoлзвa cтaндapт ІЕЕЕ 802.15.4 c oтвopeн ĸoд. Toвa oзнaчaвa чe ниĸoй нe пpитeжaвa Zіgbее и вceĸи мoжe дa пишe ĸoд зa нeгo. Πoддъpжa ce oт Zіgbее Аllіеnсе. C 128-битoвoтo cимeтpичнo ĸpиптиpaнe нa АЕЅ, щe зaпaзвa дaннитe ви (cпoдeлeни oт ycтpoйcтвo ĸъм ycтpoйcтвo) oтнocитeлнo cигypни. Toй paбoти нa 2.4GНz, ĸoeтo e дocтa дoбpe, нo мoжe и дa дoвeдe дo cмyщeния oт вcяĸo дpyгo ycтpoйcтвo, paбoтeщo нa тaзи чecтoтa.
WiFi е безжична мрежова технология, въведена през 1998г. Тя създава локална мрежа без нужда от кабели.
Предполагам, виждаш че и двете са тип мрежи..

ето 3та "глупост" дето съм написал, явно е за рутера... Та ето и още малко цитати:
Kaчecтвoтo нa pyтepa e oт знaчeниe – ĸoгaтo cвъpзвaтe мнoгo ycтpoйcтвa (10+), ĸaчecтвoтo и възмoжнocтитe нa вaшия pyтep cтaвaт вaжни.

Koнcyмaция нa eнepгия – WіFі нe e тexнoлoгия c ниcĸa мoщнocт, тaĸa чe изиcĸвa пocтoяннo зaxpaнвaнe, или вaшитe ycтpoйcтвa щe ce нyждaят oт cилни бaтepии.

Πpeпълнeнa чecтoтa – Имaйĸи мнoгo cвъpзaни ycтpoйcтвa ĸъм pyтepa ви, тoвa щe дoвeдe дo зaбaвянe нa интepнeт cĸopocттa. Bъпpeĸи тoвa, ycтpoйcтвaтa изпoлзвaт интepнeт c paзличнa cĸopocт и aĸo вaшитe изпpaщaт pядĸo ĸoмaнди, тoвa нямa дa пoвлияe нa вpъзĸaтa ви тoлĸoвa знaчимo, ĸoлĸoтo нaпpимep тeглeнeтo нa видeoĸлип.
Много бих искал да разбера, къде пиша глупости. Моля те сподели, и с удоволствие бих се извинил, ако нещо съм подлъгал някого :)

Поздрави
Последна промяна от m0m43 на вт дек 14, 2021 6:04 pm, променено общо 2 пъти.
elenmet - специалист
Виж и това
https://www.poersmart.com/

Две години ползвам, бива.
M.B. - напреднал
вт дек 14, 2021 5:29 pmelenmet написа:
Виж и това

Ако може малко повече инфо за тази конфигурация + цена. Признанията ми са доста минимални е областта. Дефакто тези Термо глави се управляват от стаен термостат или?
m0m43 - специалист
Пасъл си, че ще е за къща и отоплението ще е на пелети. Имаш ли изградена система и ако да, какво представлява? Също каква ти е идеята за тези термоглави? Мисълта ми е, че може по-правилния избор да е да си вземеш стаен термостат + обикновени глави.
M.B. - напреднал
вт дек 14, 2021 8:51 pmm0m43 написа:
Пасъл си, че ще е за къща и отоплението ще е на пелети. Имаш ли изградена система и ако да, какво представлява? Също каква ти е идеята за тези термоглави? Мисълта ми е, че може по-правилния избор да е да си вземеш стаен термостат + обикновени глави.
Да става въпрос за къща или по точно половин къща, от която имам приземен етаж около 45 квадрата, стълбище около 30, етаж 1 стая 17 квадрата и 2 етаж 105 квадрата. Първоначално ще отоплявам входното антре, стълбището и етаж 2 или около 140 квадрата. В тях има 9 радиатора и 2 лири. Като 2 са в антрето 2 на стълбището като тези на стълбището са със следното разположение : 1 между приземния етаж и първи етаж и един на втори етаж в края на стълбището, което ми играе и ролята на коридор между стаите, 1 в спалнята, 1 в детската, 1 в кухнята, 2 в хола. Котела ще е на пелети, но още не знам какъв точно, защото е по програма и ще разбера най-вероятно към средата на 2022(Знам само киловатите). Тръбите са пуснати навсякъде, радиаторите изчислени, но още не са закупени и поставени. Къщата ще бъде с изолация 10см външна навсякъде + 10см вата на тавана на втори етаж. Идеята за Термо главите е понеже не са малко радиатори, а за в бъдеще ще се включат още няколко към сметката да не търча нонстоп да ги регулирам, а от телефона да си ги настройвам и също така когато сме на работа да ги намалям на по ниски градуси.
m0m43 - специалист
Според мен, не се хвърляй все още да купуваш глави - първо измисли инсталацията, че там не са само тръбите :) Като за начало, в сметките пропускаш как ще се управлява котела. Помисли за стаен термостат във хола примерно. Той ще ти включва котела когато температура е по ниска от зададената и съответно ще го спира като достигне. Радиаторите са 2, така че ти отпадат 2 глави. Също така, от него може да си задаваш и седмични програми и/или да го контролираш (спираш/пускаш) през нет-а (ако има wifi разбира се). Това ще е доста по удачно отколкото да сменяш градусите на 9 глави, макар и през интернет.
Отделно, няма как да сложиш термоглави на всички радиатори и парното (котела) да работи - в един момент и 9те глави ще са затворени и на помпата няма да и е хубаво (а ако си и на твърдо гориво ще е още по "забавно")
За коридорите и баните е хубаво да се топлят когато си вкъщи и парното работи - тоест обикновени глави ще ти свършат работа.
За спалните, може да сложиш и да ги зададеш да се включват 2-3 часа преди лягане. Това обаче не знам колко е удачно, понеже самата стая не е топлила цял ден и няма да се стопли толкова бързо. Като според мен и тук обикновени термоглави ще свършат работа .

Не виждам особено голям смисъл от такива глави за локално парно. По са подходящи за ТЕЦ.
Аз съм настроил моите (обикновени) глави на 21 градуса във спалните, и до сега не ми се е налагало да ги бутам. Когато ни няма, котела е спрян от стайния термостат и съответно не топлят :)

И преди да са ме нападнали, че съм разбирач :shock: :lol: :lol: , това е мое мнение, и не задължавам никого да се съгласява с него :butthead:
вт дек 14, 2021 5:29 pmelenmet написа:
Виж и това

Откъде се купува това, че нещо не мога да се орентирам през сайта - директно през тях ли ? Ни цени ни чудо няма...
burkov - специалист
вт дек 14, 2021 5:08 pmm0m43 написа:
Останах с впечатлението, че говориш за шелитата.
Нямат общо с китайците от алиекспрес.

Относно питането на автора, и аз бих препоръчал да вземе и външен термостат.
M.B. - напреднал
ср дек 15, 2021 10:23 amburkov написа:
вт дек 14, 2021 5:08 pmm0m43 написа:
Останах с впечатлението, че говориш за шелитата.
Нямат общо с китайците от алиекспрес.

Относно питането на автора, и аз бих препоръчал да вземе и външен термостат.
Ако може да обясните малко по-подробно за външен термостат с какво подпомага, къде се връзва цена и т.н. Извинявам се, но единственото което ми идва на ум е, че ще регулира някакси според външна температура.

Тема "Мнения за Термо Глава." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: