Най - вълнуващия въпрос зимно време.
starsel - специалист
вт дек 21, 2021 1:23 amАнтон С. написа:
нед дек 19, 2021 8:40 pmstarsel написа:
нед дек 19, 2021 8:36 pmslaviyakov написа:

Запалил си кюнците! По често трябва да ги чистиш
преди началото на сезона съм почистил ревизията на вентилатора и кюнците досега съм изгорил около 400кг пелети не вярвам да са се запушили.
Само предполагам, но вероятно държиш камината с ниско т на водата, респективно и на димните.IMG-5ebf2526dac73a3fe09ba5764be1de22-V.jpg
на 60гр. държа темп. на водата димните около 85-90гр.
N_Nikolov - напреднал

Само предполагам, но вероятно държиш камината с ниско т на водата, респективно и на димните.IMG-5ebf2526dac73a3fe09ba5764be1de22-V.jpg
Началото на сезона пробвах 4 чувала кофти пелети в добре изчистенето Бижу и при 75 на водата, димните бяха 90 и долната ревизия се напълни с каша от конденз и пепел. Където съм оцапал печката с тая гадост почна да ръждясва, вчера съм я мацал с ръждопреобразувател надявайки се да я спася. Болтчетата на капаците за долните отвори ръждясаха, трудно се отвиват, та ги подмених. Ужас е тоя креозот. Сега я бича на 75 вода и 120 димни с уж добри пелети. Дано ръждичката не ми изяде Бижуто за 2-3 сезона :? [-(
Антон С. - специалист
вт дек 21, 2021 1:38 pmN_Nikolov написа:

Началото на сезона пробвах 4 чувала кофти пелети в добре изчистенето Бижу и при 75 на водата, димните бяха 90 и долната ревизия се напълни с каша от конденз и пепел. Където съм оцапал печката с тая гадост почна да ръждясва, вчера съм я мацал с ръждопреобразувател надявайки се да я спася. Болтчетата на капаците за долните отвори ръждясаха, трудно се отвиват, та ги подмених. Ужас е тоя креозот. Сега я бича на 75 вода и 120 димни с уж добри пелети. Дано ръждичката не ми изяде Бижуто за 2-3 сезона :? [-(
Точно за това говорим с колегата.
Антон С. - специалист
вт дек 21, 2021 1:26 pmstarsel написа:

на 60гр. държа темп. на водата димните около 85-90гр.
[/quote]

Правилно съм предположил ;)
Антон С. - специалист
вт дек 21, 2021 10:30 amraduloff написа:
Мисля,че не е излишно да се провери разширителния съд! Поста е за Антон С..
С два РС съм. Не е от тях. Днес налягането във ВИК беще добро, ОС не мръдна. Възвратна клапа му е майката.

Маке, няма теч, рових навсякъде и на студено и на топло. И ламарините смъкнах, да погледна и кожуха. Повече от половин атмосфера на 12 часа си е сериозен теч... Няма такъв :wink:
Vesiv531 - напреднал
Днес докато се прибирах от работа жената звънна и каза, че камината нещо гръмнала. Стана ми странно понеже това и е първа зима и забързах малко да видя какво е станало. Като се прибрах миришеше на пушек (като от дърва, не на стопени кабели). Питах я какво е станало точно, но не можа да обясни, понеже не е била в стаята. Каза, че е чула два пъти силно изчаткване и като е отишла да види е видяла някаква светлина зад камината (не е ясно дали е светлина от пламък или от късо съединение). Изпразних бункера - нямаше следи да е са се запалили пелетите по шнека, махнах страничните ламарини да погледна вътре какво е положението - ми нищо извън реда не видях, нито опушено, нито мокро, нито хлабави връзки на кабелите. Горивната камера, стъклото и дупката от която падат пелетите бяха доста черни, но това може и да е поради спирането на камината, че жената я е изключила директно от тока. Утре мисля, да звъна на инсталатора да дойде да погледне. За сега камината работи добре след като я пуснах отново. Двата предпазителя отзад над захранващия кабел изглеждат добре. Докато бях свалил капаците забелязах, че мотора на шнека играе така - . Имаше и изхвърлена пепел по стената до камината. Също и да попитам нормално ли е шнека да троши пелетите? Гледал съм на други марки камини пелетите падат доста дълги (почти с размера които са моите в чувалите), а моите като ги гледам какви падат по 2-3мм дълги.. та нормално ли е така да ги троши или не?
N_Nikolov - напреднал
чет дек 23, 2021 9:47 pmVesiv531 написа:
... е видяла някаква светлина зад камината...
Имаше и изхвърлена пепел по стената до камината...
Може би имаш пред пепел по стената ЗАД камината. Това ми звучи като жена ти да е готвила и да е пуснала аспиратора и при недостатъчна компенсация на въздух аспиратора вади пламъка от Бижуто през тръбичката за свеж въздух. Моето Бижу е в помещение хол/кухня и още при инсталирането направих такова показно на жената да знае :-D :-D и имам петно сажди на стената. Може и да не е такъв случая, но звучи като върнат пламък през тръбата за свеж въздух.
Vesiv531 - напреднал
Ами най-черно и от лявата страна на камината, а за въздуха, може и това да е, но камината е в стая която се ползва само вечер за спане и вратата е винаги отворена към коридора, понеже от нея стая топля и само коридор, че иначе там става 27-8 градуса и не се диша.
Антон С. - специалист
чет дек 23, 2021 9:47 pmVesiv531 написа:
Днес докато се прибирах от работа жената звънна и каза, че камината нещо гръмнала. Стана ми странно понеже това и е първа зима и забързах малко да видя какво е станало. Като се прибрах миришеше на пушек (като от дърва, не на стопени кабели). Питах я какво е станало точно, но не можа да обясни, понеже не е била в стаята. Каза, че е чула два пъти силно изчаткване и като е отишла да види е видяла някаква светлина зад камината (не е ясно дали е светлина от пламък или от късо съединение). Изпразних бункера - нямаше следи да е са се запалили пелетите по шнека, махнах страничните ламарини да погледна вътре какво е положението - ми нищо извън реда не видях, нито опушено, нито мокро, нито хлабави връзки на кабелите. Горивната камера, стъклото и дупката от която падат пелетите бяха доста черни, но това може и да е поради спирането на камината, че жената я е изключила директно от тока. Утре мисля, да звъна на инсталатора да дойде да погледне. За сега камината работи добре след като я пуснах отново. Двата предпазителя отзад над захранващия кабел изглеждат добре. Докато бях свалил капаците забелязах, че мотора на шнека играе така - . Имаше и изхвърлена пепел по стената до камината. Също и да попитам нормално ли е шнека да троши пелетите? Гледал съм на други марки камини пелетите падат доста дълги (почти с размера които са моите в чувалите), а моите като ги гледам какви падат по 2-3мм дълги.. та нормално ли е така да ги троши или не?
Вероятно се е нагнетил повече дим и е изпуснала от тук или от там. Може и да е запалила евентуално натрупан креозот. От коя страна имаше пепел по стената? Сега видях отговора. Ляво ако я гледаш отзад ли? Там е ревизията на вентилатора. Той работи ли?
Vesiv531 - напреднал
Да от страната на вентилатора е изцапано и вентилатора работи добре. Гори вече 4-5 часа след проблема и няма проблем засега. Странна работа :?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: