Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
Здравейте, искам да сложа термостат на пелетна камина на Екоспар Алба 18... Спрял съм се на този http://www.jov.bg/userfiles/product_fil ... -SMART.pdf
Според вас ще работи ли добре с камината. Притеснява ме доколко е подходящ за пелетна камина и дали като отворя вратата за няколко минути и падне температурата с 1 градус няма да тръгне да пали.
Харесва ми Ббойл че може да се настройва на колко да включи и на колко да изключи но не ми харесва това че няма дисплей от който да се регулира температаурата. Ако имате друго предложение което да е по-добро моля да ми предложите.
silent - майстор
Така от другата тема разбрах че има ббойл с дисплей...взех един такъв разгледах го и го върнах...защото
1. Дисплея не може да се закача за стена.
2. Трябва постоянно да е включен в контакта.
3. Лош тъчскрийн - дисплей ниско качество и лоша чувствителност.
5. Консумация на ток според мен голяма - релеен блок под 5вата.,дисплей 5V. 1A.
6. Струва ми се че малко лъже с температурата но не съм сигурен поради малкото време заедно.
Всичко това на цена от 200лв. за мен не си струва.
Засега ще карам без. Благодаря на отзовалите се.
silent - майстор
Така ...понеже шило в торба не стои си поръчах BHT8000GC(WITH WIFI) от Алито....като пристигене и го монтирам ще пиша колко съм се преебал....
silent - майстор
Сам си пиша в темата ако е полезна информацията на някой добре ако ли не здраве да е.
Купих този термостат BHT8000GC(WITH WIFI) от тук https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 4c4dvbRdN0
Поръчх го от склад в Испания -дойде за 2 седмици.
Монтирах го на Екоспар Алба. Тръгна без проблем само със смяна на пар 76 от 1 на 2.
Термостата е жичен с WiFi
Сравнен с ББойл RF който имах за един ден и върнах има следните предимства:
Струва наполовина.
Има голям и приятен дисплей - едно към едно със снимката.
Монтира се стационарно в стената в стандартна кутия за ел.ключ или контакт.
Захранва се директно с 230V
Стои красиво на стената.
Недостатък/предимство-според гледната точка: Жичен е -трябва да се прекарва кабел/ Но пък не замърсява доп.ефира с радиовълни.
Време за монтаж с прекарване на кабела около 4ч.
Общо разход :120лв с вкл.кабел ШВПС 2х0,75-25м. и доп.консумативи.
Функционалност.
Може да се рег. температурата и правят всякакви настройки( без някои спомагателни ) и през телефона и през дисплея.
Има регулиране на хистерезиса на темп. вкл-изключване в широки граници.
Има температурна корекция за калиброване на температурата която показва с реалната, за целта ви трябва точен най-добре живачен темометър.
Има режими за програмиране за работните дни и почивните. яркост на дисплея и др. доп не толкова важни настройки.
Интернет приложението е добре направено и работи стабилно.
Недостатъци за сега не съм забелязал, но трябва да се има в предвид, че нямам опит с други стайни термостати
В заключение към момента съм изкл. доволен от покупката, цената и работата на термостата и го препоръчвам.
Надявам се да се окаже и надежден напред във времето
Това е от мен...беше ми прятно да си поговоря в темата е един приятен и интелигентен събеседник... :-D
Последна промяна от silent на съб яну 01, 2022 1:27 pm, променено общо 2 пъти.
pavlin83 - специалист
съб яну 01, 2022 12:49 pmsilent написа:
Сам си пиша в темата ако е полезна информацията на някой добре ако ли не здраве да е.
Купих този термостат BHT8000GC(WITH WIFI) от тук https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 4c4dvbRdN0
Монтирах го на Екоспар Алба. Тръгна без проблем само със смяна на пар 76 от 1 на 2.
Термостата е жичен с WiFi
Сравнен с ББойл който имах за един ден и върнах има следните предимства:
Струва наполовина.
Има голям и приятен дисплей - едно към едно със снимката.
За много години живи и здрави
Разкажи малко повече за този термостат какво може да се прави през него, какво се вижда и какъв хист има
silent - майстор
За много години.
Хистерезиса се настройва до 5гр...аз съм го настроил на един градус...т.е при настроена т.23гр. изключва камината на 23гр. и я включва когато падне на 21,5...отчита и се настройват градусите през половин градус...което за мен е достатъчно......хистерезиса също сам по себе си е повече от достатъчен поне за мен.... при тези настройки в струден зимен ден с отрицателни температури камината стои изключена няколко часа а при програмиран режим с плавно намаляване на настроената темп. на деня и до 6-8часа.
Има енергоспестяващ режим при който с натискане на едно копче връща температурата на предварително настроена температура...има режим за защита от замръзване ...защита от висока температура и т.н...
Здравей, купих си подобен термостат който се опитвам да вържа към ecospar alba 18, обаче нещо не разбирам как да го вържа. Диаграма в описанието реално липсва (има нещо което някой е превел от китайски на английски с Google translate но никаква работа не върши..) та не съм сигурен как да го подкарам. Ако може снимка на връзките на термостата или нарисувана диаграма ще съм безкрайно благодарен.

Тема "Термостат за пелетна камина." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: