чет фев 10, 2022 5:25 pmдидкоо написа: Пробвам съм и да вдигам и да намалям все съшото незнам може и от пуканките да е несъм пробвал други.Кажете от кой сте по доволни букови или чамови ?Не съм имал проблеми и с двата вида.........
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob
- майстор
2275 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
Здравейте,от началото на декември сме с пелетна камина Алфа плам Комо 15.На 20 ден от инсталирането изгоря запалката-направо даде накъсо и падна бушона.От магазина от който я закупихме ни изпратиха нова запалка,понеже камината е в гаранция.Когато дойде майстора който ни инсталира камина да смени запалката се оказа ,че оригиналната заплака която е в камината се различава от тази която е изпратена.Тази която беше в камината приличаше на реотан,а тази която ни изпратиха изглеждаше като тръбичка.Майстора много трудно я вкара в тръбатав която трябваше да влезне за да стигне до отвора на кошницата с пелети.От тогава печката постоянно дава аларма 5 и не може да запали.Това което ми прави впечатление е,че отвора на запалката се разминава с отвора на кошницата.Доде повторно майстора,уж я нагласи,пипна и настройките за вентиратор като го увеличи,понеже според него пелетите били кофти и не можели да се разпалят лесно,но проблема си остана.Всеки ден аларма 5,не иска да запали в началото или ако все пак запали,при следващото палене вече пак се появява аларма.Дайте ми съвет какво да направя,понеже майстора май не става.Дори в пристъп на отчаяние при следващото си посещение запуши половината тръба за въздух отзад с тиксо.Дали запалката не е читава и ако е така, каква да бъде за да си върши работата?Каква може да е пичината за да не пали и да се появява аларма5.От няколко дни започна да се появява и аларма 8 още при първоначално пускане на камината.Шнека не се върти и не пуска пелети, и след това се появява аларма 8.Камината е почистена от всякъде където прочетох, че трябва, само бункера не е почистен сега,но преди 20 дни го чисти и нямаше много трици и пясък.
bmahob
- майстор
съб фев 12, 2022 9:32 pmtajmahal написа: Здравейте,от началото на декември сме с пелетна камина Алфа плам Комо 15.На 20 ден от инсталирането изгоря запалката-направо даде накъсо и падна бушона.От магазина от който я закупихме ни изпратиха нова запалка,понеже камината е в гаранция.Когато дойде майстора който ни инсталира камина да смени запалката се оказа ,че оригиналната заплака която е в камината се различава от тази която е изпратена.Тази която беше в камината приличаше на реотан,а тази която ни изпратиха изглеждаше като тръбичка.Майстора много трудно я вкара в тръбатав която трябваше да влезне за да стигне до отвора на кошницата с пелети.От тогава печката постоянно дава аларма 5 и не може да запали.Това което ми прави впечатление е,че отвора на запалката се разминава с отвора на кошницата.Доде повторно майстора,уж я нагласи,пипна и настройките за вентиратор като го увеличи,понеже според него пелетите били кофти и не можели да се разпалят лесно,но проблема си остана.Всеки ден аларма 5,не иска да запали в началото или ако все пак запали,при следващото палене вече пак се появява аларма.Дайте ми съвет какво да направя,понеже майстора май не става.Дори в пристъп на отчаяние при следващото си посещение запуши половината тръба за въздух отзад с тиксо.Дали запалката не е читава и ако е така, каква да бъде за да си върши работата?Каква може да е пичината за да не пали и да се появява аларма5.От няколко дни започна да се появява и аларма 8 още при първоначално пускане на камината.Шнека не се върти и не пуска пелети, и след това се появява аларма 8.Камината е почистена от всякъде където прочетох, че трябва, само бункера не е почистен сега,но преди 20 дни го чисти и нямаше много трици и пясък.Глупости праи тоя първо увеличава венр. После лепитиксо! Колко ти е вент. При запалване???
Беше го направил на 2700.Аз след като изчетох целия форум,реших да променя нещата,защото ми писна всеки ден да не пали камината.Ето настройките ми от около седмица -вентилатор при палене-2200,при начално горене 2400.
1ст.-1350
2ст.-1550
3ст.-1750
4ст.-1900
5ст.-2200
Подаване на пелети във фаза на палене-1,1, при начално горене-1,1
1ст.-0,9
2ст.-1,8
3ст.-2,3
4ст.-3,0
5ст -3,6
Стъклото става черно за 3-4 работа,но се чисти лесно .
Първоначлното запалване става за 8мин.най-малко,понякога и 10мин.И сега пък тази аларма 8 и шнека не иска да върти и не пуска пелети.Като го разровя отдолу с една отвертка и се оправят нещата ,но до следващото палене .
1ст.-1350
2ст.-1550
3ст.-1750
4ст.-1900
5ст.-2200
Подаване на пелети във фаза на палене-1,1, при начално горене-1,1
1ст.-0,9
2ст.-1,8
3ст.-2,3
4ст.-3,0
5ст -3,6
Стъклото става черно за 3-4 работа,но се чисти лесно .
Първоначлното запалване става за 8мин.най-малко,понякога и 10мин.И сега пък тази аларма 8 и шнека не иска да върти и не пуска пелети.Като го разровя отдолу с една отвертка и се оправят нещата ,но до следващото палене .
RRT
- напреднал
съб фев 12, 2022 9:32 pmtajmahal написа: Здравейте,от началото на декември сме с пелетна камина Алфа плам Комо 15.На 20 ден от инсталирането изгоря запалката-направо даде накъсо и падна бушона.От магазина от който я закупихме ни изпратиха нова запалка,понеже камината е в гаранция.Когато дойде майстора който ни инсталира камина да смени запалката се оказа ,че оригиналната заплака която е в камината се различава от тази която е изпратена.Тази която беше в камината приличаше на реотан,а тази която ни изпратиха изглеждаше като тръбичка.Майстора много трудно я вкара в тръбатав която трябваше да влезне за да стигне до отвора на кошницата с пелети.От тогава печката постоянно дава аларма 5 и не може да запали.Това което ми прави впечатление е,че отвора на запалката се разминава с отвора на кошницата.Доде повторно майстора,уж я нагласи,пипна и настройките за вентиратор като го увеличи,понеже според него пелетите били кофти и не можели да се разпалят лесно,но проблема си остана.Всеки ден аларма 5,не иска да запали в началото или ако все пак запали,при следващото палене вече пак се появява аларма.Дайте ми съвет какво да направя,понеже майстора май не става.Дори в пристъп на отчаяние при следващото си посещение запуши половината тръба за въздух отзад с тиксо.Дали запалката не е читава и ако е така, каква да бъде за да си върши работата?Каква може да е пичината за да не пали и да се появява аларма5.От няколко дни започна да се появява и аларма 8 още при първоначално пускане на камината.Шнека не се върти и не пуска пелети, и след това се появява аларма 8.Камината е почистена от всякъде където прочетох, че трябва, само бункера не е почистен сега,но преди 20 дни го чисти и нямаше много трици и пясък.Колега, най-добре пробвай с друга запалка. От аларма 5 спасение няма. Може да пробваш така: ако до 8-9 мин не запали печката, отваряш вратата и разравяш пелетите. При мен след тази процедура палеше веднага. Миналата година смених запалката и засега е по добре. Пак от време на време усещам, че няма да запали, но след процедурата с разбутването на пелетите и си пали нормално. Тези камини не са това което бяха. Търси си гаранция от магазина и тва е.
Добро утро на всички,може ли някой да ми даде настройките на комо 21,че къде ли не рових и не намирам почти нищо.благодаря
дидкоо
- специалист
чет фев 17, 2022 9:08 amРумен Душев написа: Добро утро на всички,може ли някой да ми даде настройките на комо 21,че къде ли не рових и не намирам почти нищо.благодаря
дидкоо
- специалист
чет фев 17, 2022 12:53 pmдидкоо написа: 869F707F-C1DE-45D2-8073-C1692E2B32BB.pngB2FDD50C-5C53-4943-B58A-1EC569D24F8A.pngчет фев 17, 2022 9:08 amРумен Душев написа: Добро утро на всички,може ли някой да ми даде настройките на комо 21,че къде ли не рових и не намирам почти нищо.благодаря
Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература