Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ky-kyy - майстор
Почти съм се аклиматизирал....Ама ще позабавя малко, че ще водя унуката на зоологическата градина, да види хайванчета детето, хайванчетата, да видят дзвер-демек мене :) После на здравословна хамериканска манджа в макдоналдс и алкохолна кока кола и след това на футболен мач...
preslav - майстор
нед сеп 29, 2019 9:08 amky-kyy написа:
Тия купешки приказки за аклиматизации и тем подобни фрнмасонски пинизи, ги приказвай на "саксийните цветя" и на метросексуалните. Аз съм израснал на село. Снега ни затрупваше около Димитровден и започваше да се топи около Свети Трифон Зарезан. Живеех в кирпичена къща и се отоплявахме с огромна печка на дърва. Изгаряхме по около 50 кубика дърва на сезон, ако не и повече. Регулирахме с отваряне на вратите и прозорците, не само температурата, а най вече изпаренията от манджите, които се готвеха на дървената печка и дима от цигарите на дядо и татко...Готвехме предимно на дърва, защото по цял месец нямахме ток, ако станеше авария. Повярвай ми, редовно ставаха :) По цял ден бях навън, на минусови температури и когато влизах в къщи след игра, температурата винаги беше над 30 градуса, независимо от ракиите, или виното на дядо. А той беше пияч от световна класа, нещо като Меси, но в алкохолопиенето. И на нас със сетра ми, сутрин ни дробеше вино с хляб и вечер ни даваше да пийнем по чашка винце, за да са ни румени бузките. "Виното е слънце" И бяхме здрави и още сме такива. И децата ми не са боледували много. въпреки, че никога не съм мерил с температурата и не съм ги аклиматизирал.....В редките случи, когато сме настивали, лечението беше масаж с ракия, или компрес с хардал. О, ужас!
Имам чувството, че колкото повече четете и смятате по пи 3,14 всичко, толкова повече изпростявате, с извинение......
То аз друго не съм казал - аклиматизацията е да дадеш възможност на организма си сам да се приспособи към промените, а не да го лъжеш, че зимата не е дошла набримчвайки отоплителните уреди (каквито и да са те). Същото важи и за охлаждането през лятото - хубаво е човек и леко да се поти, че с потта се отделят най-много токсини, включая мисли и миризми.
нед сеп 29, 2019 7:55 pmpreslav написа:
...за охлаждането през лятото - хубаво е човек и леко да се поти, че с потта се отделят най-много токсини, включая мисли и миризми.
Пък аз са чудех що като бачкам на въжето по разни скали и дупки, па на втори-трети ден потта ми спира да мирише. То мисли не останали. Чисто и просто, като гъбено семе ли, дет викаха?
За климатик или баня даже не са сещам. Една салата, сладка приказка с другите хайвани и мортус у палатката.
preslav - майстор
нед сеп 29, 2019 9:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед сеп 29, 2019 7:55 pmpreslav написа:
...за охлаждането през лятото - хубаво е човек и леко да се поти, че с потта се отделят най-много токсини, включая мисли и миризми.
Пък аз са чудех що като бачкам на въжето по разни скали и дупки, па на втори-трети ден потта ми спира да мирише. То мисли не останали. Чисто и просто, като гъбено семе ли, дет викаха?
За климатик или баня даже не са сещам. Една салата, сладка приказка с другите хайвани и мортус у палатката.
Нездравословен живот водиш ТрифУне, хич не ми го хвали това твоето висене на въжетата - не жулнеш ли половин кило люта ракия със салатата, не омахаш ли 2-3 мазни пържоли с 1 ока вино, не пляснеш ли едно женско дупе с цяла ръка, за каква пот ми говориш - те жизнени сокове не останали в теб, камо ли пот и мисли. Крайно време е да спреш да четеш разни измислени ръководства и да пресмяташ височини по пи 3.14 - казвам ти аз, ама не чуваш и затова дори и потта ти не мирише.
elby - специалист
пет сеп 27, 2019 9:57 pmandy_forresite написа:
Хе, че и аз изкарвам зимата с маратонки. Стаята на работа ми е една от най-студените. Дебели пуловери обличам при минус двадцат и надолу.
Много от климатиците не достигат зададената температура. Например при 25 задание в стаята реално е 21.5-22°С. Имаме едно старичко LG смотан модел и то също е така. Конвенционален с дефродт по часовник. Може външният ТО да няма и заченки на обледеняване, той 20 минути се размразява, пука, и понякога изхвърля пАра като влак. Файда под -5 нема, просто приключва. Това в хол в къщата. Сега купихме един друга марка за апартамент с възможност за корекция на температурата - когато има разминаване м/у температура задание и стайната (датчик дистанционно) в отопление или охлаждане, при желание се коригира докато станат 1 към 1. Или почти. Още не съм го разопаковал, ама се надявам да топли и да не става буца лед.
Та 25 градуса не значат развъдник на бактерии и вируси, но ако термометърът или дистанционното са на пътя на струята, може и да се "подминат" 25-те (реално да са 20).
25 градуса на климатик къде са? На нивото на вътрешното тяло на климатика или на 40см от пода?

Ако си със стоящ конвектор и го настроиш на 20 градуса то долу ниско ще е 20градуса, но на 2 метра височина ще бъде 28.
При климатика ако няма дистанционно с датчик и го настроиш на 20 градуса то на нивото на леглото ще бъде 15 градуса.

Тема "Отопление с климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: