Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ves-ko - специалист
Здравейте,

Един нов въпрос в стара тема. Мисля, че тук му е мястото.
Виждам на пазара мембранни разширителни съдове със сменяема мембрана и с несменяема.
Кой вариант е по-удачен? Предимства, недостатъци, надеждност?
gnt69 - майстор
пет апр 10, 2020 4:15 pmves-ko написа:
Здравейте,

Един нов въпрос в стара тема. Мисля, че тук му е мястото.
Виждам на пазара мембранни разширителни съдове със сменяема мембрана и с несменяема.
Кой вариант е по-удачен? Предимства, недостатъци, надеждност?
Със сменяемата разбира се, като издумка можеш да я смениш в другия случай сменяш целия съд. :partyman:
ves-ko - специалист
пет апр 10, 2020 4:31 pmgnt69 написа:
Със сменяемата разбира се, като издумка можеш да я смениш в другия случай сменяш целия съд. :partyman:
Благодаря.
А има ли значение (за качеството) произхода: Български, Италиански, ... ? Марка?
ivomagna - специалист
Здравейте,
И от мен нещо наскоро случило се, счупи ми се клапанчето през което се пълни въздуха на разширителния съд, никъде не го предлагат като резервна част, трябва да си купиш нов съд който при мен е 50 л. и е около 300 лв. Подобно е на вентил на автомобилна гума, някой може ли да помогне с инфо.
ESPACE - майстор
Какво точно се счупи на вентила? Една снимка ще е по-полезна от половин страница обяснение.
шоп - майстор
вт апр 26, 2022 3:37 pmivomagna написа:
Подобно е на вентил на автомобилна гума, някой може ли да помогне с инфо.
Направо си е същият. Гумаджийте ги продават по 1лв

Запояваш си го със сребърен прпой и спестяваш 300лв

П.П. Да не забравиш да извадиш мембраната и да я запалиш:-(((((((((((((
Игличката също се вади по време на запояването.
Ще я извади, но само в един от двата случая.
Еспейса вече писа какво е нужно за адекватен съвет, относно самият вентил.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт апр 26, 2022 8:23 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт апр 26, 2022 7:14 pmшоп написа:
Запояваш си го със сребърен прпой и спестяваш 300лв

П.П. Да не забравиш да извадиш мембраната и да я запалиш:-(((((((((((((
Игличката също се вади по време на запояването.
Ами не знам как се вади мембрана на капсулован съд - обикновено РС за ОИ са капсуловани, а не със сменяеми мембрани
шоп - майстор
Който се е набутал с РС без фланец ще плаща:-))))
Изобщо купуването на РС е една голяма набутвация.
Показвал съм със снимки как се прави РС от неръждаем водосъдържател от 80 литров бойлер. Буквално вечен, безгрижен и който няма да те подведе в студа:-)))

П.П. между другото има вариант за запояване на нов щуцер и без вадене на мембраната, но това е буквално виш пилотаж и все пак съществува варианта от прегряване на мембраната. Жокера в случая е нов щуцер директно върху старият щуцер. Тогава можем да запоим месинг с месинг и без сребърен припой:-)

П.П.П. желателно е охлаждане с мокър парцал
Шопе, в твоята уста, диплома за основно образование звучи като кетап от Харвард.
Все пак- ашколсун за ищаха да правиш нещата.
На мен отдавна ми мина. Последно време си плащам за измислените вече неща.
Осем години са далеч от вечността, но за сега работи. Платих го с ясното съзнание, че щом ги правят така, значи не е много грешно. Далеч преди еднократният вече имах опит с фрланцов.

Тема "Въпрос за разширителен съд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: