Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gladiator_BG - специалист
чет юни 02, 2022 12:37 pmgkaloferov написа:

- NOK Пелети (правят ги в Турция) https://www.bulgariapellet.com/bg/
За тези мога да споделя - ниска калоричност, много остатъчна пепел след изгаряне. Мисля че са правени от стърготини на мебелна фабрика /пдч, мдф и др./
От турските изгорих един палет на MAXPEL. Горят добре, разпалват се добре, отделят много повече топлина от NOK, но не са подходящи за моята камина. Натрошени бяха на 3-15мм. Сега не знам как са.По няколко пъти на денонощие шнека "захапваше" малки късове пелети и ги стъжеше в тръбата. И това, като се случи посред нощ - изритваш юргана от стрес :rolleyes: :lol:
вт юни 07, 2022 10:46 pmGladiator_BG написа:
чет юни 02, 2022 12:37 pmgkaloferov написа:

- NOK Пелети (правят ги в Турция) https://www.bulgariapellet.com/bg/
За тези мога да споделя - ниска калоричност, много остатъчна пепел след изгаряне. Мисля че са правени от стърготини на мебелна фабрика /пдч, мдф и др./
От турските изгорих един палет на MAXPEL. Горят добре, разпалват се добре, отделят много повече топлина от NOK, но не са подходящи за моята камина. Натрошени бяха на 3-15мм. Сега не знам как са.По няколко пъти на денонощие шнека "захапваше" малки късове пелети и ги стъжеше в тръбата. И това, като се случи посред нощ - изритваш юргана от стрес :rolleyes: :lol:

Здравей,

благодаря за споделенето мнение. Аз вече се чудя какво да правя - всичко вече е над 690лв...и като се обадя по телефона - с записване, обадете след седмица и т.н.

Може ли някой да даде мнение за Пловдив под 700лв читави пелети, от които има наличност?

Благодаря предварително.
Във Варна читавите вече са 700+.
Някога купувах пелетите по това време най късно, а сега вятърът е по особен, та........."Секи сам си преценя".
nexa - напреднал
чет юни 09, 2022 9:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Във Варна читавите вече са 700+.
Някога купувах пелетите по това време най късно, а сега вятърът е по особен, та........."Секи сам си преценя".
аз лично съм преценил ,че такива цени са НЕВЪЗМОЖНИ за отопление с пелети , по-добре на климатици .миналата година също се оказа най-евтиният вариант за битовите абонати ,особено ако площа е до 150кв.м
лично за мен за да излязат сметките горе-долу ,цената трябава да е не повече от 500лв/тон ( и то при положение ,че сезона продължи да е мек ,не ми се мисли ако се случи истинска зима)
feikot - специалист
Не можеш да отопляваш къща на климатици. Поне не в масовия случай,дори и да стоплиш стаите, то стълбището ще е студ. Да не говорим за баня или килер или каквото и да е. Пелетите се изкривиха от отпаден продукт до непосилен лукс. Интересното е че няма,явно всичко отива за износ. Днес звънях за 3ти път да питам и ми дадоха дата ОКТОМВРИ...Аре нема нужда. Ще си крада дърва както правят циганята и не ми дреме.
пет юни 10, 2022 2:49 pmnexa написа:
аз лично съм преценил ,че такива цени са НЕВЪЗМОЖНИ за отопление с пелети , по-добре на климатици .миналата година също се оказа най-евтиният вариант за битовите абонати ,особено ако площа е до 150кв.м
лично за мен за да излязат сметките горе-долу ,цената трябава да е не повече от 500лв/тон ( и то при положение ,че сезона продължи да е мек ,не ми се мисли ако се случи истинска зима)
Съгласен съм с теб, както и с Фейкота. Фейк, вярно го няма коНфорта на горещата баня.
Миналата зима отказах пелети и Газ. Монтирах два климатика и оцелях с около 420-30лв за 50м2, включая баня и коридори, за сезона.
Инак харчех 3.5-4 тона слънчогледови. Даже не зная колко струват сега- просто не ме интересува.
Е, за този сезон спестих парите за единият климатик. Въпреки, че вдигат цената на електроенергията, то с климатици или ТП е най еФтино, Никольчо.
За Варна е почти 5%!!!
Мислех за ТП, но ще изчакам още малко- нека отмине бурята, че се не знае.
Пелетите- да си ги горят или да си ги........!
ls1 - напреднал
Чудя се, толкова ли не се измисли нещо достъпно и лесно човек сам вкъщи да си направи какво да гори горелката?
шоп - майстор
пет юни 10, 2022 7:41 pmls1 написа:
Чудя се, толкова ли не се измисли нещо достъпно и лесно човек сам вкъщи да си направи какво да гори горелката?
Ми то е измислено: казва се всегоривна горелка.

Имам я вкъщи, но не я ползвам от няколко години. С ТП вода-вода работеща на нощна тарифа ми е почти без пари.
пет юни 10, 2022 7:46 pmшоп написа:
Шопе, ами колегата, в апартамента на 3ия етаж?
Другите, около него, нагоре и надолу, как да ги свържат двата края?
Стана дума, преди няколко дни- зная, че е с пелетна каминка и малки деца.
Сви раменете и сподели, че няма избор- заредил е 3ка срещу 2100+.
kalin72 - майстор
Аз все още чакам, незнам и аз какво, но слънчогледовите Керпи подскочиха от 490 на 510 за тон...
И аз си мисля за термопомпа, но не съм убеден, че ще има икономически ефект веднага - ще трябва да сменям радиатори, а и самата ТП си е над 10К лева...

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: