пон окт 10, 2022 6:59 pmAndri01 написа: Каква марка е бойлера? Имах "Теси" , 80л. също без отвор за сонда. Въпреки ръждите и окалината в серпентината, изкара 10г. Рискувах му гаранцията, отрязах обшивката и изолацията и залепих датчика директно на казана.Бойлера е дипломат,грийн лайн ,мисля че беше.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
61 мнения в "питане относно диференциален термостат"
Andri01
- майстор
Глупаво решение - бойлер със серпентина,но без извод за датчик!! Като е гаранционен нямаш избор. Вариант-слагаш датчика на изходящата тръба. Така ,когато загрее бойлера двете температури ще се поизравнят и помпата/клапана ще спре/ затвори. А ако междувременно имаш разход на топла вода,ще продължи да си загрява.
Детето
- специалист
Здравейте, да ползвам темата на колегата. Монтирах си 100л бойлер със серпентина, няма отвори за термосензори и т.н на бойлера. Единственото има вход/изход за серпентината.
Някой ще ме насочи ли какво точно трябва да купя за да го подвържа към съществуващо парно. Като моята идея е да ползвам помпата която в момента "върти" водата в системата.
Някой ще ме насочи ли какво точно трябва да купя за да го подвържа към съществуващо парно. Като моята идея е да ползвам помпата която в момента "върти" водата в системата.
Трифон П.Трифонов
- майстор
"Помпата" няма ли в контролера възможност да управлява трипътен вентил за бойлер?
Вместо трипътен вентил маже да се използва и електрическа задвижка, но е по куца опция.
Вместо трипътен вентил маже да се използва и електрическа задвижка, но е по куца опция.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Детето, не беше ли с термопомпа?
Трифон П.Трифонов
- майстор
Детето
- специалист
Да с термопомпа съм. ТП има възможност да управлява разни други зони, но всичко това минава през допълнителни устройства които ги няма налични и се поръчват. ТП не искам да участва в контрола на въпросната серпентина, защото локалното парно има и други опции за загряване на водата освен ТП.
Ясно ми е, че трябва някакъв контролер който да управлява нещо, било то помпа или някакъв ел. вентил. Както казах не искам контролера да управлява помпа, ако е възможно някакъв вентил. А ако има вариант който работи без ток ще е най добре.
Аз си мислех за вариант както при радиаторите, но "датчика" да е изнесен настрани. Слагам един такъв термо вентил и датчика който е изнесен настрани с тънка тръбичка го набутвам някъде в бойлера. Когато бойлера е студен да се отвори въпросният вентил и след като загрее да затвори.
Не знам дали идеята ми е правилна, но си мислех за нещо такова което да няма нужда да прокарвам проводници и т.н
Сега разбира се ако ми кажете, че не става защото няма да работи добре си минавам на вариант с контролер и разните там вентили.
Ясно ми е, че трябва някакъв контролер който да управлява нещо, било то помпа или някакъв ел. вентил. Както казах не искам контролера да управлява помпа, ако е възможно някакъв вентил. А ако има вариант който работи без ток ще е най добре.
Аз си мислех за вариант както при радиаторите, но "датчика" да е изнесен настрани. Слагам един такъв термо вентил и датчика който е изнесен настрани с тънка тръбичка го набутвам някъде в бойлера. Когато бойлера е студен да се отвори въпросният вентил и след като загрее да затвори.
Не знам дали идеята ми е правилна, но си мислех за нещо такова което да няма нужда да прокарвам проводници и т.н
Сега разбира се ако ми кажете, че не става защото няма да работи добре си минавам на вариант с контролер и разните там вентили.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Нещата са много прости, няма какво да ги мислиш и усложняваш. Този 100л бойлер не е подходящ за подгряване с термопомпа с което отпадат голямачаст от грижите ти за намиране на трипътен вентил, задвижка и управление. Серпентината може да я вържеш към "другите опции за загряване на водата" - котел, камина, каквото имаш. За термопомпа не е подходящ, защото има много малка серпентина, а термопомпата иска серпентина поне 1,5-2м2 и дори тези размери са с компромис. Мицубищи искат минимум 3м2. Като работи ТП, бойлерът ще го подгряваш на ток - нали си с фотоволтаици. По-скоро може да помислиш за някакъв контрол, за да се подгрява само денем, когато се очаква, че ще имаш добив.
Тема "питане относно диференциален термостат" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература