Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladko33 - специалист
Здравейте, какво ви е мнението за този UPS - https://welectronics.eu/Default.asp?m=a ... cleID=2065

Ще се ползва за пелетен котел с мощност при палене около 360 вата, като мисля да вържа към него и видеонаблюдение и рутер с обща консумация 40W . Благодаря предварително за мненията !
behwolf - специалист
Здравейте, имам един въпрос и да не създавам нова тема. Работя в училище, което е в извън града, т.е село. Имаме пелетна горелка+дърва и въглища котел и понякога, направо си е поне 15-20 пъти в седмицата, реално тока се спира за по 1-2 минути до 5-10 минути. Наскора, след последователно спиране на тока 3-4 пъти за по 1-2 минути, беше заминало нещо по платката и от там, постоянно спираше и гаснеше горелката, т.е не искаше ад се пали. Разбира се сменихме я, но съответно си излезе солидна сумичка за тази смяна+транспорт и монтаж. Сега се чудя, да вземем някакъв UPS, който да служи точно за такава цел, реално при такива кратки изключвания, просто да има време и безопасно да се изключи, т.е един вид защита. Не гледам, тези скъпите UPS, които може да осигурят до няколко часа работна на котела, защото бюджета е ограничен, т.е дали има нещо до 250-300 лв., което да върши работа. Гледам едни UPS в дистрибуторите за хардуерна техника,т.е такива за офис и се чудя, дали ще вършат работа или има нещо по-евтино, което да е предвидено за такава работна средна, т.е където е прашно.
Привет,
Погледни линка от предното мнение! Пропуснал съм мнението, а закъснелият ми отговор е Да.

Трябва устройство с истинска синусоида и съответната мощност- ок. 3 пъти тази на запалката.
Важна е не максималната, а само мощността на запалката. Никой пелетарник не работи с включен шнек и запалка, според моите знания.
Та, предполагам, че запалката на камината е 300вата. При това положение, същата прави товар от малко над киловат, докато е студена, но бързо загрява и слиза до работните 300.
Устройство от 700 вата, обикновено допуска претоварване с 50% за няколко секунди, което е достатъчно претоварването да спадне до приемливи стойности.
Твърдението ми се основава на практически измервания- притежавам устройствата.
Имам ЮПС на друг производител, който е само 400вата, но също успява да подгрее запалката.
Просто в логиката му са вкарани 10 опита, като при седмият, доколкото си спомням, запалката вече беше със съпротивление, в параметрите на ЮПСа.
Има вариант, последователно на запалката да се монтира "плавен мек старт".

Тема "Подходящ ли е този UPS за пелетна камина с макс. мощност 350 W?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: