Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Оправих едно, ама друго се появи, без да има причина - Pellet jam. Уж почва да пълни в долния шнек, но не успява. Спира с грешка, изчиствам я, продухвам всичко с компресора, и си тръгва без проблем. Така 3 пъти днес, при първоначално стартиране след като си е спряла от стайния термостат.
Дайте идеи къде да гледам...уж всичко е чисто, а Pellet jam...
чет дек 22, 2022 6:14 pmkalin72 написа:
Оправих едно, ама друго се появи,...
... а Pellet jam...
"Оченцата" забърсваш ли ги? Двете?
Сякаш е редно да споделиш за шнека.
Чакай бе, това не е ли грешка за липса на пелети?
При мен е на български, та ...
Аха, явно е грешка за препълване.

пп "Pellet Jam - нивото на пелетите е над нивото на датчика за
препълване с пелети и не пада – вероятно задръстване или проблем с вътрешния
шнек"- от аналите на Грейко. Ти що не четеш?
На твое място, веднага би ми светнала ламбата, за аналогичен проблем с големият шнек.
Съветът ми е да приложиш същата хватка.
kalin72 - майстор
Чел съм, ама като има някой знаещ да ми каже, пак ли да чета цялата тема?
Няма запушване на малкия шнек, основно прегледах всичко по горелката.
И аз мисля, че може би има връзка с проблема с дългия шнек, но...ще анализирам тия дни, сега съм на винско и свинско ;)
чет дек 22, 2022 6:36 pmkalin72 написа:
...ще анализирам тия дни, сега съм на винско и свинско ;)
Бе, топлиш се с Грейко, па питаш!!!
Имах предвид, инструкцийката, че то не е задължително да ти е все на акъла.
На мен още ми седи на ретината твърдостта на болтовете, по мотора на рендето.
Под аналогично, имах предвид, че симптома е подобен на описаният от теб, с големият шнек.
Ама щом си на винско и свинско, да не те занимавам. Явно проблема не е на дневен/нощен ред. Ще прескачаш по често- кво толкова?! Внимавай със стъпалата!
...и извинявай, ако съм се изразил не толкова подробно!
ls1 - напреднал
Има два датчика от двете страни на малкия шнек, които трябва да се 'виждат'. Ако не се 'виждат' - препълване. Но понякога се запрашават и не се 'виждат'. Махни капака на горелката и ще ги видиш отстрани на тръбата. Издърпват се, зачистваш и ги бутваш обратно.
kalin72 - майстор
Направил съм това почистване още вчера, днес сутринта отново не запали поради същата грешка. Ще разгледам по-подробно и платката, но е чиста от прах, няма влага...уж всичко е наред, а очевидно е, че големия шнек дава пелети когато си поиска, и то основно като заработи веднъж...Лазар спомена платка, и аз натам вече клоня...
n.ganev - майстор
Като извадиш оптодвойката прекарай едно шишче да премине през двете тръбички да си сигурен, че си ги почистил и тях.
kalin72 - майстор
Понеже съм анализатор на данни и обичам да тествам различни сценарии, установих нещо.
Когато спра насила горелката, от стайния термостат, и изобщо когато горелката спира от СТ, тогава и дава грешка Pellet jam. Защо е това, хабер си нямам :)
Очевадно ще се наложи да сменя платката и дисплея или как да стане, дайте акъл? И цена, ако някой знае.
Анализирайки статистическите данни, у Темата, с подобен род наложителности, то в повечето случаи тъжителят звъни в Натурела, евентуално Грейко.
Явно, за да е успешна анализата, трябва да ѝ се подаде нещо?!

Личното ми мнение, относно горната е, че е съвсем погрешна.
Явно не се взема предвид, че горелката би дала същата грешка, но чак на пролет.
Временцето е хладно, та топлозагубите са над минимума ѝ.
Това ми мнение се базира на средностатистическите зимни температури в районите, които са на ок 700мнмр.
kalin72 - майстор
Трифоне, не съм убеден, че те разбрах.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: