Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Знам, че е трудно.
Горелката спира поради....
Гасиш я ти.
Работи по график.
Работи по СТ.
Работи по Т на вода.
Ако я оставиш да се ръководи по последното, то ще ти даде тази грешка чак като се затопли.
Та, твоята статистика се основава на много бедни данни, според мен.
Да ти кажа, понякога не мога да се понасям, толко съм добър на тема Грейко. За аматьор, къртя платки, мифки и пр.
Звъни дето та упътих и да не ти пука!
Моята платка, варненските Каки я ремонтираха за 30 секунди, в приемната, споделял съм.
Тогава тъкмо бях спечелил "Златен памперс" на академията Грейко.

пп. Идва ми на ум за една моя тема- я вземи да ѝ спреш тока, та да видим, каква грешка ще изпише! Ако не знаеш как, просто издърпай кабела! За статистиката, не за друго.
n.ganev - майстор
Хм...
Интересно. Дали пък при спиране от стаен термостат не връща малко дим в подаващата тръба и да вглупва датчиците?...
Ако си сложил режим desable след сигнал от стайният горелката тръгва да гаси, ако е в друг режим се държи по друг начин.
Обади се да изкоментира е ситуацията.
kalin72 - майстор
Интересното е, че нищо не е пипано по настройките, освен това, че сложих Suspend на 5 минути, а преди беше на 0. Сега отново го върнах на 0, но пак дава грешката.
Преди малко принудително я спрях, от стайния термостат, и наблюдавах какво се случва, докато не спя съвсем. Ами нищо необичайно...не връща дим. Но и грешка няма...
Каква е идеята, в Suspend mode да си на Retort или High Power, а времето да ти е 0?
kalin72 - майстор
В Реторт е, а идеята беше да намали първоначалните зареждания, щото понякога изключва от СТ, жената отваря прозорците, влиза студ, и СТ подава сигнал за палене...
Retort- 0 не е ли същото като Disable? Се едно си казваш- искам поддръжка, ама стойността ѝ да е 0. Да си седи в резерв, макар и ненужна, при положение, че винаги можеш да я включиш с положителна стойност?!
Не е ли по удачно, заради проветряването, СТ да си намери по удачно място- с устойчиви температурни колебания или СТ до е с по богати възможности за настройка?
blondster - специалист
Честита Коледа на всички и Весели празници с пожелания за крепко здраве !

Имам монтирана горелка RB30 на котел De Dietrich .
Има ли някой опит с такова "прегаряне" на горивната камера и от какво може да бъде породено това ?
И според Вас как може да се избегне ?
Горелката се използва за втори сезон .

Прикачен файл

IMG_3958.JPG
IMG_3958.JPG (62.96 KиБ) Видяна 811 пъти
brassSob - специалист
нед дек 25, 2022 9:29 amblondster написа:

Има ли някой опит с такова "прегаряне" на горивната камера и от какво може да бъде породено това ?
Здравей, случайно да си някъде около Пловдив или Хасково?
blondster - специалист
нед дек 25, 2022 9:49 ambrassSob написа:
нед дек 25, 2022 9:29 amblondster написа:

Здравей, случайно да си някъде около Пловдив или Хасково?
Да , около Пловдив съм .
Това сякаш не е на Грейко.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: