Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Фитилчо - майстор
пон фев 13, 2023 12:41 pmЮлианВ написа:

Там е истината. Да погняват питоня, после ще им държи влага. Ще довършвам изолция и климатиците, и дърва да пазят страх.
Баш точно ! Както те подкрепям за 400-450 макс дървесни! Над това - ТП/Въглища/Дърва, че даже и отработено масло.

Говорих с дистрибутор скоро. Казва- подписал бях договор на 430 да изкупувам за слънчогледови, но те сега паднаха на 300 в района и не искам да им купувам скъпите стари пелети. Отсвирих ги! ВИка, складовете са им ПЪЛНИ !
Все така да им връзва
ls1 - напреднал
Едно предупреждение за Меджик Флейм слънчогледовите. Чувалите им са много тънки. При транспорта колкото и да ги пазиш си идват понаранени и трябва всеки чувал, който ви усъмни даже за леко натисване да се отделя. Като ги пренасяте не струпвайте повече от тон, разбрах го по трудния начин. На около тон и двеста отдолу се спука чувал и се сурна всичко. Други марки съм струпвал по тон и половина и даже и да е понатиснат и опънат чувала си е здрав, мятал съм ги отгоре на купчината без да пазя. Носят се много внимателно, особено сега в хладното време. Над шева на конеца не се дърпат, откъсва се цялата горна част. Общо взето носят се с много внимание, на ръце като бебе. Това са небрандирани чували купени директно от тях.

Иначе в чувала има доста прах, не са пресети като Керпи. Горене - горят си, поддържат осветеност 180. Може и да се лъжа, но си мисля че правят малко повече обем пепел от Керпи. Доста от пелетите са по-дълги, но не ми е задръстило нещо.
Възползвах се от предложението на Лазар, че фърчат бърже.
За 28 мин. пренесох 35 чувалчета до котелното- 32 метра, гигантски слалом. Предложение от мен за организирани форумни състезания по пренасяне и подреждане.
Здрави чували, позволяват носене с една ръка, почти никакъв прах, тъмни, лъскави.
На око ги определям отлични.
Утре си пренасям останолото, до тонче и чакам застудяване, че е грехота да прахосвам перфектното КОПче на климите.
Като пална, ще има допълнение, евентуално с видео, макар че огънят си е огън както и да го снимаме. Евентуално остатъкът в горелката, да се види дали има шлаки млаки и пр.

пп. Паленцето е телепортирано в котелното, а навън 13 градуса. Ужас!
Ако не бях се набутал с тия климатици, щях да си купя ТИР, да си имам. Само товара де.
съб фев 18, 2023 6:00 pmprascho написа:
Каква е причината през февруари да ги предлагате на 290лв/тон? Токът и горивата да не са с по един лв надолу, както ни обеща футболната легенда...
ср фев 15, 2023 11:13 amprascho написа:
Борса за пелети и брикети на Меджик Фламе, Варна, крайезерен път, цена 300лв тон, 4.5 лв чувал. Примоция от 13.02.23г. Не гарантирам за достоверност. Не съм във Варна...

П.П. Чакаме ги тези пелети в София на 330лв (10% логистични разходи...)
чет фев 16, 2023 6:50 pmprascho написа:
Лазар, каним ви и в София да продавате хубави пелети..С Калин ще купим.
Лазаре, не го разбирам. Сега па "Оти се еФтини?"
чет фев 16, 2023 8:18 pmLazarGanev написа:
Е, колко е да се организират 3-4 човека и тира е там :)
Докато товарих чух, че имало покупки и за софийско. Закарай им на 4-500, та да не се притесняват!
prascho - майстор
В цитираното няма противоречие. Никъде не съм конкретизирал цена 290-300лв/тон за слънчогледови пелети евтино ли е..скъпо ли... Въпросът е по скоро какви икономически събития са се случили в периода октомври 2022 до февруари 2023г, та текущата цена е каквато я виждаме в обявата. (Не знам на кого е обявата - пише Димитър...)
LazarGanev - "Велик майстор"
prascho, знаеш за ефекта на махалото, няма какво да се опитваме да разясняваме и да философстваме. При пазарната икономика такива неща са съвсем нормални, важното е всеки да се възползва, когато му е времето, а не после да се тюхка. Сега е времето да се купуват слънчогледови пелети за следващия сезон, повярвай ми! За Бога братя, купувайте! Не знам колко дълго ще продължи този период обаче...
Не съм специалист икономика и финанси, но не ми е трудно да се досетя. Демонстрирал си качества, а......
Темата е за- погледни нагоре!, та се почудих на въпроса. Не, че има противоречие.
Когато покажа, че съм готов да купя, на такава цена, аз го правя. При други, като теб например, процеса явно протича по различен начин.
Да търся ли своите мнения, които потвърждават горното? Неколкократно съм заявявал, въпреки да нямам нужда, ще си купя, само ако са на сносна цена и да зарадвам любовта си към огънят.
Е, направих го. Бих купил, преко сили поради ограничено пространство, още 2 палета, без да са ми необходими. На теб ти трябват, поне така си написал. Е?!
Ако се само за раздумка, също няма лошо- "говорим си", Прасимире.

Лазар ме изпревари, но въпреки това ще го плясна.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб фев 18, 2023 7:05 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
От Варна не мога да си позволя да купувам пелети. Ако обмисляте доставки до София, предложете цена.
Лазаре, ако бях софиец, дори присаден, на момента бих купил един ТИР. Сметнах доста изгодна цена, без да съм счетоводител.
Разхвърлянето на излишното е повече от лесно. Калин с 5, Прасимир поне 3, а що не 5 и те не останали.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб фев 18, 2023 7:05 pmprascho написа:
От Варна не мога да си позволя да купувам пелети. Ако обмисляте доставки до София, предложете цена.
Е, ако е нещо заради Егото, уважавам, изчакай пък, може да дойдат подобни цени и там.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: