Привет отново на всички съфорумци. Потърсих информация за вакуумните панели за слънчева система. Първо бях се хвърлил на SUNSYSTEM > но нещо напоследък обслужването им май не е на ниво. В смисъл, че техните представители по градове не са достатъчно компетентни. Днешното им посещение на работното ми място, където е инсталирана система с 500л. бойлер с 5 панела и разните му там електроники и помпи > напълно се отчаях. Предния ден забелязвам, че помпата върти напразно и им се обаждам аз. Системата е инсталирана по-малко от година и очаквам, че това си е тяхно обслужване и си влиза в гаранцията. ОБАЧЕЕЕЕ няма такава работа > оказа се, че мини сферичния кран за източване на системата горе на панелите е изхфръкнал от разбата на медната тръба и в същото време по протежението на медната тръба към панелите се е сцепила /цъфнала, като майска роза/. И обяснението на момчетата беше, че вината е наша и ще трябва да си платим.... смешници. Причината за избиването на системата е, че не сме били използвали системата. Можете ли да си представите? До тук добре > питам аз тогава защо се слагат предпазните клапани ... за красота ли? А те от своя страна ми отговарят, че предпазния клапан се активирал на 6 бара налягане, но горе в системата достигало до 8-10 бара и нялагането не отивало до самия клапан, понеже той бил разположен по надалеч....обяснение от класа. Ще ви приложа снимки, ако мога. И така се отказах от панелните, защото си представих същата история вкъщи.
 смешници. Причината за избиването на системата е, че не сме били използвали системата. Можете ли да си представите? До тук добре > питам аз тогава защо се слагат предпазните клапани ... за красота ли? А те от своя страна ми отговарят, че предпазния клапан се активирал на 6 бара налягане, но горе в системата достигало до 8-10 бара и нялагането не отивало до самия клапан, понеже той бил разположен по надалеч....обяснение от класа. Ще ви приложа снимки, ако мога. И така се отказах от панелните, защото си представих същата история вкъщи. 
А относно използването на системата > аз всеки ден съм на работа и системата е под наблюдение ежедневно, а самия бойлер не е вдигал над 30-40градуса...
Незнам...
Ами ако можете посъветвайте ме към кой тип система да се ориентирам. Ще съм ви много благодарен!!!

смешници. Причината за избиването на системата е, че не сме били използвали системата. Можете ли да си представите? До тук добре > питам аз тогава защо се слагат предпазните клапани ... за красота ли? А те от своя страна ми отговарят, че предпазния клапан се активирал на 6 бара налягане, но горе в системата достигало до 8-10 бара и нялагането не отивало до самия клапан, понеже той бил разположен по надалеч....обяснение от класа. Ще ви приложа снимки, ако мога. И така се отказах от панелните, защото си представих същата история вкъщи.
 смешници. Причината за избиването на системата е, че не сме били използвали системата. Можете ли да си представите? До тук добре > питам аз тогава защо се слагат предпазните клапани ... за красота ли? А те от своя страна ми отговарят, че предпазния клапан се активирал на 6 бара налягане, но горе в системата достигало до 8-10 бара и нялагането не отивало до самия клапан, понеже той бил разположен по надалеч....обяснение от класа. Ще ви приложа снимки, ако мога. И така се отказах от панелните, защото си представих същата история вкъщи. А относно използването на системата > аз всеки ден съм на работа и системата е под наблюдение ежедневно, а самия бойлер не е вдигал над 30-40градуса...
Незнам...
Ами ако можете посъветвайте ме към кой тип система да се ориентирам. Ще съм ви много благодарен!!!
.gif)