чет авг 10, 2023 12:53 pmMamaMy написа:Знам,че е напрягащо за тези които разбират повече по-темата.Бойлера е предвиден да е хоризонтален.Шлаух все още не е монтиран,защото не сме приключили още схцялата схема.Както споменах мисля,че проблемът е защото тръбите на парното минават над Болера и съответно са на високо и на едно ниво със обезвъздушителят.Трябво да ги пуснем отдолу и да качим Обезвъдушителят на високо за да може да излиза въздуха.Иначе е вързан по следният начин.От подаващата тръба на радиаторът,който е преди бойлера със разклонение съм пуснал тръба за към бойлера.Там се предполага че водата влиза циркулира във серпентината и се връща по връщата тръба обратно към Котела,но не директно във него а през връщата тръба на същият радиатор чрез разклонение.Teodor88 написа: Бойлера е след Радиатора.Системата работи и всички радиатори загряват без никакви проблеми ,само бойлера не загрява.Ако е последователно свързването, а бойлера не загрява дори малко, то няма начин как да циркулира течност през радиаторите, следователно те също няма да работят.
Извода е, че дори не знаеш каква е схемата на връзване. Гледам, че Трифон се е хванал да те ограмотява, но като гледам снимките ще трябва търпение от негова страна. Слушай го (чети) внимателно! Няма да те излъже. Друг е въпроса колко ще те изтрае.
Бойлера хоризонтален ли е и предвиден ли е за такъв монтаж? Защо изводите му са отгоре? На предпазният клапан защо няма шлауха за отвеждане на водата? Къде тече?...
Ако обезвъздушител не е най високо, как да свърши работа? Понякога може да се случат нещата с помощта на помпата, но....
Надраскай една схемичка на ръка!