Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон окт 16, 2023 7:54 pmLazarGanev написа:
пон окт 16, 2023 1:13 pmкоко69 написа:
Здравейте, в момента строим малка къща , комина е външен с вътрешен размер на отвора 25/65 ...в последствие разбрахме , че няма шанс да тегли добре , идеята е да се ползва нормална печка камина . Какво може да направим в случая?
Благодрая !
Не разбирам ти ли си малоумен или искаш да напълниш форума с малоумни теми? Тръбата му била тънка, коминът бил тесен, ръководителят бил калпав... Аз като гледам инвеститора, почва да ми става ясно.
Като ви чета коментарите се убеждавам , че така наречените майстори сте лайнца , заслужавате си мизерната съдбица ! Хайде със здраве, смръдливци! :finga:
fbr - майстор
комина е външен с вътрешен размер на отвора 25/65 ..
Това в милиметри ли е. Щото, ако е в сантиметри, не е тесен, даже е широк. Големия комин също е предпоставка за проблеми, както и тесния. Комина, имай предвид, се смята според мощността на камината. Теоремата на Мечо Пух, "колкото повече, толкова повече" при комини не важи.
пон окт 16, 2023 8:30 pmкоко69 написа:
Здравейте, в момента строим малка къща , комина е външен с вътрешен размер на отвора 25/65 ...в последствие разбрахме , че няма шанс да тегли добре , идеята е да се ползва нормална печка камина . Какво може да направим в случая?
Благодрая !
Не разбирам ти ли си малоумен или искаш да напълниш форума с малоумни теми? Тръбата му била тънка, коминът бил тесен, ръководителят бил калпав... Аз като гледам инвеститора, почва да ми става ясно.
Като ви чета коментарите се убеждавам , че така наречените майстори сте лайнца , заслужавате си мизерната съдбица ! Хайде със здраве, смръдливци! :finga:
Имаш проблем, момче. Имаш и видно е, не само един, щом не можеш да отсееш.
С водата и комина ще се решат проблемите, няма накъде. Все някой свестен ще има около теб. Основният проблем ще остане.

С този комин 25/65, ако не си го зидал ти, ще карам малка ТЕЦ.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
коминът бил тесен
25/65 не е тесен комин. За малка къща, респективно нисък комин, е огромно сечение. И ще тегли колкото, ако си запалиш огъня в средата на стаята...
Ако съм прочела криво, ми кажете ми, пък :|
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон окт 16, 2023 8:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
...

С този комин 25/65...ще карам малка ТЕЦ.
А, начи не съм баш крива

Изображение
пон окт 16, 2023 8:42 pmn_a написа:
пон окт 16, 2023 8:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
...

С този комин 25/65...ще карам малка ТЕЦ.
А, начи не съм баш крива

Изображение
Ще карам, ама ако си искам. Последно най обичам да си карам скарата с надървени въглища.
Тва лято я разцепих.
Ти ко караш?!
MamaMy - майстор
Мастика без диня явно. Пробвайте с айрян.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон окт 16, 2023 8:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
... Последно най обичам да си карам скарата с надървени въглища.
Тва лято я разцепих.
Ти ко караш?!
Кот' падне, не съм махнаджийка, че хайверът червен, пък хлябът чер, че водката студена, пък мъжът горещ, изобщо не го правя на въпрос
Обиденият и всички... Наздраве!
Изображение
LazarGanev - "Велик майстор"
пон окт 16, 2023 8:40 pmn_a написа:
25/65 не е тесен комин. За малка къща, респективно нисък комин, е огромно сечение.
Абсолютно! Имал съм такъв случай в началото на кариерата, като новобранец. Накараха ме да включа един Дакон в комина на зидана камина, ама той толкова широк, че може да побере Дядо Коледа, заедно със Снежанка и седемте джуджета. Коминът е вузок 7м, но не ще да дърпа, а Даконът иска корав комин, иначе пуши яко. Видях се в чудо. По документация Дакона иска комин минимум 7м ф150, метрите ги имаме, сечението е много повече, но не дърпа. Купих 7м кюнци ф150, наредих ги в комина като вложка и ... о чудо - котелът се разгоря! Така че и лайнцето-питащ може да направи така :cool: :cool:
Точно това мислех- 150 тръба в намааната вече зидария, ама реших още гимнастика да му е от полза, въпреки, че не попълва липси от друго естество.
Доста великодушно, г-н ...Ганев!

Тема "комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: