Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Знаеш ли колко енергия можеш да ползваш от този 200л буфер, при режима на който работи печката?
Имаш ли смесителна група за подовото?

Разхода ти е супер. Дано и през зимата е нисък!
ivanovbg - майстор
То това е на къщата на сина, него го правих лятото и затова много питах. При мен е по различно. Смятах го колко е, около 7киловатчаса но не си спомням точно. Това е в случай, че спре тока. Това е без топлоизолация на този етап. Къщата е зидана с много хубав дялан камък първия метър и снахата не дава да се скрие. Ако нещо не държи достатъчно топло зимата тогава ще се слага май напролет.
Имам си помпеносмесителна група. Водата в подовото е настроена на 30градуса, а пода на първия етаж е 25-6. Втория при същите настройки е с градус надолу. Притесняваше ме подложката да не изолира, но не. От практикер най евтината на дупчици на руло 2мм.

Иначе схемата е много проста. От камината през бойлера в буфера и обратно в камината. Подовото взима вода от средата на буфера да не си пречат нещо помпите, но май ще го пресвържа отгоре за да може да се ползва целия за отоплението. Слънчевото в момента е свързано най отдолу в буфера уж да подпомага. Дрейн бег е и разширителния му съд се ползва и за подовото. То и камината си има вграден уж, но не знам как се проверява за какво налягане е. Камината е Алфаплам комо 15 с 13 киловата водна и 2 суха мощност. Засега си е със заводските настройки, но като гледам май няма да ги пипам.

Като се върна от Огняново ще снимам.

Тема "Нужен ли е антикондезен вентил на пелетна камина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: