• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Пясъка се отмества при натиск , пода ще заприлича на дюните които виждам от моя прозорец.
Vesbg - помощник
Идеята е че ще се получи разглобяемо съединение. Ще можеш да го разглобиш след време, да го ремонтираш. Кой знае какво ще ми хрумне след години, а може да се появи нещо ново и по прогресивно.
Vesbg - помощник
filmatoplo написа:
Пясъка се отмества при натиск , пода ще заприлича на дюните които виждам от моя прозорец.
Мести се но ако го натиснеш в една точка. На пътя под плочките на тротоара има пясък, даже не са слепени с цимент.
filmatoplo - майстор
Всичко е физика,чрез плочките увеличаваш площа която натиска по пясъка ,но стъпне ли нещо по тежко знаем какво става с плочките -ремонт. Ламината не би играл такава роля като плочките . Направете го и ще видим дали е ефикасно - революция край на замазките .
Vesbg - помощник
filmatoplo написа:
Всичко е физика,чрез плочките увеличаваш площа която натиска по пясъка ,но стъпне ли нещо по тежко знаем какво става с плочките -ремонт. Ламината не би играл такава роля като плочките . Направете го и ще видим дали е ефикасно - революция край на замазките .
Проблема според мен ще дойде, че ше бъде много трудно да се положи ламината без да се наруши цялоста на добре трамбования пясък.
filmatoplo - майстор
Щом в Кеча (трудови войски) не се е практикувало това , значи няма да стане. Иначе със очите си съм виждал да се тръмбова морски пясък и върху него с разтвор от вар с много цимент да се реди терикот. Думите на майстора бяха , в Либия така работехме .
Cecy - специалист
Здравеите искам да споделя с вас какви ги сварших.Реших си правя водно подово и пораспитах мои познати казахами тва онова и хоп зех трабичка pex-al-pex и си я навих на спиралка през 10 см.Сложих и фибран под трабите по краи стените слойих стиропор 2см да обира разширенията и одгоре положих замаската /цимент пясак/ без никакви подобрители.Да кажем до тук съм се справил долу горе .Изведнаж ме осени гиниялната идея че за по точна информация мога да погледна в интврнет, е погледнах ................Така трабите ми са Ф16 в стая 15кв/м успях да навартя 120м траба ма си навивах здраво.И сега като по прочетох тука разбрах че кръг над 100м е проблем .Можели някои ми каже много ли сам обаркал нештата ...........ще топлили .Ако не да разбивам ли незнам.така ме е яд че не се сетих до поровя тук ще сам благодарен за сякакви савети
filmatoplo - майстор
До 120 метра е последната граница компромис-няма проблем, трябва да се сложи помпа с по голям дебит - колко метра общо ще навърташ .
vanko68 - специалист
По-скоро помпа с по-високо налягане.При по-голямата дължина се увеличават хидравличните загуби при триенето,пада налягането и това се компенсира с помпа с по-високо налягане.
2v6 - майстор
Cecy написа:
Здравеите искам да споделя с вас какви ги сварших.Реших си правя водно подово и пораспитах мои познати казахами тва онова и хоп зех трабичка pex-al-pex и си я навих на спиралка през 10 см.Сложих и фибран под трабите по краи стените слойих стиропор 2см да обира разширенията и одгоре положих замаската /цимент пясак/ без никакви подобрители.Да кажем до тук съм се справил долу горе .Изведнаж ме осени гиниялната идея че за по точна информация мога да погледна в интврнет, е погледнах ................Така трабите ми са Ф16 в стая 15кв/м успях да навартя 120м траба ма си навивах здраво.И сега като по прочетох тука разбрах че кръг над 100м е проблем .Можели някои ми каже много ли сам обаркал нештата ...........ще топлили .Ако не да разбивам ли незнам.така ме е яд че не се сетих до поровя тук ще сам благодарен за сякакви савети
Ще топли, но с по-висока температура на водата на вход.
И ще се усеща разликата в температурата като стъпваш над входяща и изходяща тръба.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: