• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Master_Kenobi - V.I.P.
Тук за пелетите. За да не се повтаря излишно.
Здравейте,

Master_Kenobi - извини ме не бях разгледал целия сайт онази вечер ще постна и там след което може да затриеш писаниците ми, както решиш..

Time2Burn Българският ми правопис може да не е най добрата ми страна. Не претендирам за нещо нито за много разбиращ, както и да е. Разбирам че ти си от някаква фирма и имаш интереси в областта. Аз нямам тъкива професионални! Искаше ми се просто да споделя мението си и това и направих.

Хора Аз смятам че пелетите са екологични, не чак толкова скъпи и имам положително мнение за това гориво :)

fbr --> Преди да си закупя оборудването общо взето четох брошури на ЕРАТО на които не знам колко може да се вярва но там пише следното.

Само да вметна че данните са от брошура на ЕРАТО от 6.07.2007г.
Дървесни трески 2.55 - квч/кг КПД 85% 117.60лв/тон = 0,054лв/квч
Костилки 3.37 - квч/кг КПД 85% 198.00лв/тон = 0,069лв/квч
Дървесни Пелети 4.80 - квч/кг КПД 85% 324.00лв/тон = 0,080лв/квч

а аз моите пелети ги купих тази година от ЕКОКАЛОР от Велинград Хората бяха много любезни и един клиент на фирмата в която работи жена ми даже ни ги докара за което сърдечно му благодаря.
Реално и транспорта трябва да влиза в себестойността на горивото.

filmatoplo --> съжалявам явно линка в конрад който съм сложил нещо се е скапал. Пробвай този линк тук. Ако и той по някаква случайност спре да работи просто влез в сайта на www.conrad.de и на търсачката изпиши honeywell.
Antonii - майстор
Като пелети може да се използва и царевица :)
Именно италианците когато пелетите са скочили толкова, че царевицата била по-евтина от тях са го измислили.
Разбира се става въпрос за суха царевица.
dimoni69 - напреднал
В пелетната горелка за проба съм горил какво ли не- Смес м/у бракуван /начупен бял боб и ечемик върши доста добра работа , но трудно се пали.Костилки от всякакъв вид са боклук - трябва поне по два пъти на ден да се чисти горивната камера , че правят много боклук /нещо подобно на шлака.
fbr - майстор
А смляна вършина от сухи клони, не е ли пробвал някой.
vladtod - специалист
fbr написа:
А смляна вършина от сухи клони, не е ли пробвал някой.
Това спам ли е или сериозно,защото мога да кажа" борови иглички от гората" горят като "луди"
  • 1
  • 2

Тема "Малко дa побистрим парното отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: