• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Благодаря, аз започнах първо със сухото докато не разкрих плочата, не очаквах да е толкова крива, а до колкото разбирам трябва да е доста гладко за тези платна. Значи имам наклони в стаите до към 6см и си мислех така и така ще изравнявам, поне и тръбата да пусна. Иначе плочата е 79кв и се носи от 9 колони 25х25
шоп - майстор
съб авг 31, 2024 6:01 pmtoraborat написа:
Благодаря, аз започнах първо със сухото докато не разкрих плочата, не очаквах да е толкова крива, а до колкото разбирам трябва да е доста гладко за тези платна. Значи имам наклони в стаите до към 6см и си мислех така и така ще изравнявам, поне и тръбата да пусна. Иначе плочата е 79кв и се носи от 9 колони 25х25
С фибран лепен с пяна може да изравниш. Играчка е, трябва да си купиш листове с различни дебелини, но е леко и ще премахнеш тази денивелация.
Може и с една лека перлитова замазка пак да подравниш. Полистирбетон, пенобетон....варианти има.
Много благодаря, мисля с перлит да подравнявам, нещо за пенобетон не откривам много актуална информация.
Гледах видеа за перлита, изглежда задължително се слага пясък, за да не се рони.

Сухият монтаж от снимките изглежда по-добре от готовите плоскости най-малкото защото е навит на "охлюв" и може да се прекара всякак, а при тях няма как като ги гледам.
Имам въпрос за фрезования XPS, има ли някаква минимална дебелина (ограничен съм откъм височина също заради вратите и ръста ми).
Благодаря!
шоп - майстор
нед сеп 01, 2024 10:57 amtoraborat написа:
Много благодаря, мисля с перлит да подравнявам, нещо за пенобетон не откривам много актуална информация.
Гледах видеа за перлита, изглежда задължително се слага пясък, за да не се рони.

Сухият монтаж от снимките изглежда по-добре от готовите плоскости най-малкото защото е навит на "охлюв" и може да се прекара всякак, а при тях няма как като ги гледам.
Имам въпрос за фрезования XPS, има ли някаква минимална дебелина (ограничен съм откъм височина също заради вратите и ръста ми).
Благодаря!
Слага се задължително пясък в перлитовата замазка. Един съвет от мен: перлита го мокри от предната вечер или директно в чувалите или в бидон. Иначе ще го гониш във въздуха:-)))

Поразгледай темата водно подово отопление. Там съм писал доста, качавал съм много снимки, ще си отговориш на въпросите.
П.П. фибрана може и да се фрезова, но аз лично предпочитам да режа каналите със самоделен термонож. Пак в темата има снимки.
vladilen - специалист
съб авг 31, 2024 7:10 amшоп написа:
пет авг 30, 2024 6:14 pmtoraborat написа:
Здравейте, ще полагам подово върху бетонна плоча която се държи от доста тънки колони, инженер-конструкторът при огледа ме посъветва да не я товаря твърде много. До сега беше с теракот и лепило до 4см на места. Та на въпроса, плочата има отклонения до 6см, удачно ли е вместо с плътна замазка да ползвам различни по дебелина xps плоскости с които да минимизирам това отклонение (ще ги лепя с лепило), след което да пусна мрежа, тръби и отгоре някаква до 3см замазка? На долния етаж също ще е с подово. Другата ми идея е вместо xps полистиролбетон. Отгоре ще е ламинат.
3 см замазка е малко.
Моят съвет е щем си ограничен от към тегло да помислиш за монтаж на водно подово по сух способ.
ШОП
Това синьо-зеленото алуминиеви плаки ли са? дублираш ли навсякъде с цели листи плаки отгоре или само по завоите където няма огънати профили
Вижда се и силикон или какво e? за топлопроводимост вероятно между тръбата и огънатата плака? какъв е разхода?
После виждам knauf vidiWALL 10мм - с 2 слоя ли действаш - лепиш ли нещо?
А как процедираш за баня или когато трябва плочки - дай моля инфо за системата или най добре и малко картинки да изплакнем окото?
Имаш ли някаква предствата какво топлоотдавате може да се постигне спрямо класическия - дали 70W/m2 с 35/30 да речем е взможно
С каква стъпка работиш? препоръчваш?
Може и да съм пропуснал, ама ако може и термоножа за изрязване - гледах руските специалисти от поялник за тръби - това ли е?
Каква производителност успяваш за постигнеш за 1 стая 12 м2 за изрязването на каналите с термо нож спрямо фреза
Май станаха много въпросите - 1 виртуална :drinkers: за сега :prayer:
vladilen - специалист
https://www.youtube.com/watch?v=rkwMiJRlakY
без класическа ТЕЖКА и ИНЕРТНА замазка - решение за баня и помещения с плочки
мисля че това ще работи - някой пробвал ли е?
шоп - майстор
чет сеп 05, 2024 7:05 pmvladilen написа:

ШОП
Това синьо-зеленото алуминиеви плаки ли са? дублираш ли навсякъде с цели листи плаки отгоре или само по завоите където няма огънати профили
Вижда се и силикон или какво e? за топлопроводимост вероятно между тръбата и огънатата плака? какъв е разхода?
После виждам knauf vidiWALL 10мм - с 2 слоя ли действаш - лепиш ли нещо?
А как процедираш за баня или когато трябва плочки - дай моля инфо за системата или най добре и малко картинки да изплакнем окото?
Имаш ли някаква предствата какво топлоотдавате може да се постигне спрямо класическия - дали 70W/m2 с 35/30 да речем е взможно
С каква стъпка работиш? препоръчваш?
Може и да съм пропуснал, ама ако може и термоножа за изрязване - гледах руските специалисти от поялник за тръби - това ли е?
Каква производителност успяваш за постигнеш за 1 стая 12 м2 за изрязването на каналите с термо нож спрямо фреза
Май станаха много въпросите - 1 виртуална :drinkers: за сега :prayer:
На всички въпроси ще си отговориш ако прочетеш малко от темата за водно подово. Обяснявал съм подробно със снимки.

Най общо, да ал. печатарски плаки са. Слагал съм навсякъде.
Акрилен силикон
10 см
термоножа е от поялник за ППР тръби
бързо се реже
между гипсфазерите не е лепено
само с къси видии са хващани
Virtex - майстор
съб авг 31, 2024 7:10 amшоп написа:
Моят съвет е щем си ограничен от към тегло да помислиш за монтаж на водно подово по сух способ.
Гипсофазер ли е това и винаги ли го слагаш ?

В темите за подовото не съм го виждал да присъства и въпроса е дали може ламинат върху плаките или препоръчваш тези плоскости отгоре. И ако е така - каква им е целта.
шоп - майстор
вт сеп 10, 2024 11:03 amVirtex написа:
Гипсофазер ли е това и винаги ли го слагаш ?

В темите за подовото не съм го виждал да присъства и въпроса е дали може ламинат върху плаките или препоръчваш тези плоскости отгоре. И ако е така - каква им е целта.
Гипсофазер е. Може и 1 слой от 10мм при паркет, а за лепене на грес отгоре задължително 2 слоя с разминати фуги.

Винаги го слагам, това е основа. Малко или много фибрана ще подава без него и на ламината ще му заминат фугите ако няка ГФ
Virtex - майстор
Хм, не помня да съм го виждал на другите снимки.

Като температура разлика има ли в негативна посока или ГФ-ра подобрява топлообмена равномерно ?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема "Подготовка за водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: