Най - вълнуващия въпрос зимно време.
abc - напреднал
Здравейте. Имам котле bosch supraclass s k 16-1 на което чугунената клапа към комина се спука. Закрепих я някак, но ми трябва нова, а не знам откъде да си купя. Магазина от който купих котлето не я предлага като резервна част. Намерих преди време, вече не помня къде, втора употреба, но за по-голям котел, но съответно и клапата е по-голяма. Размера на клапата за bosch supraclass s k 16-1 е 250х80 с разстояние между отворите за закачане 175 мм.
Валтер Желязков - специалист
Парче дебела ламарина от вторични, ъглошлайф и неволята.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет окт 24, 2024 10:52 amabc написа:
Здравейте. Имам котле bosch supraclass s k 16-1 на което чугунената клапа към комина се спука. Закрепих я някак, но ми трябва нова, а не знам откъде да си купя. Магазина от който купих котлето не я предлага като резервна част. Намерих преди време, вече не помня къде, втора употреба, но за по-голям котел, но съответно и клапата е по-голяма. Размера на клапата за bosch supraclass s k 16-1 е 250х80 с разстояние между отворите за закачане 175 мм.
Магазинът за клапи в щатите ли е или в Бг? А какви момичета предлагате, има ли хубави? :)
abc - напреднал
Магазина е Тератерм в Плевен. Преди 3-4 години имах същият проблем и купих от там. Сега им звънях пак, но казаха че моделът е стар и не предлагат. Нито имат, нито могат да поръчат.
А за момичетата... Със сигурност има сайтове които имат асортимент, но не ги знам. Ако чуя нещо ще пратя линк.

Дебелата ламарина е идея. Не знам дали няма да се деформира от температурата.

ПС Лазар Ганев, разбрах въпроса откъде идва, но не знам това откъде се е появило. Мислех че е от рекламите, които излизат във форумите. Ще пробвам да го махна.
Последна промяна от abc на чет окт 24, 2024 7:23 pm, променено общо 2 пъти.
Огнян Димов - напреднал
Неръждаема,макар и 2мм. например, ще свърши работа.
Валтер Желязков - специалист
4 мм. черна ламарина без деформации - личен опит 16 kw Dakon.
Турбулаторите за Боша съм направил от черна 4мм ламарина. На 9 години са, като последните 3-4 се ползва много рядко.
Не съм забелязал по някакъв начмин да са се увредили.
Мисля, че имам останали изрезки, които биха свършили работа за 16ката. Само някой трябва да си ги вземе.

Тема "Клапа за разгаряне за bosch supraclass s k 16-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: