Най - вълнуващия въпрос зимно време.
51- 38
52- 80
54- 80
55-320
56- 75
57-340
ivanovbg - майстор
Предполагам пуска малко пелети. Шнека нещо не пуска достатъчно. Или не достига въздух. С какъв пламък гори. Искам снимки. Вероятно трябва да я разглобиш повече и да я почистиш, особено при вентилатора и ризата. То ако ризата е пълна с налепи нито ще гори, нито ще топли. Нещо механично ще е.
pavlin83 - специалист
Вдигни пар. 55 на 150 примерно че сега е на 60 това ти спъва камината и я кара да гори на ниска степен, затова не вдига вода и стайна температура
Ri954r - помощник
ср ное 06, 2024 3:31 pmpavlin83 написа:
Вдигни пар. 55 на 150 примерно че сега е на 60 това ти спъва камината и я кара да гори на ниска степен, затова не вдига вода и стайна температура
Проблема е че като вдигна п55 и камината не миже да си стигне темп и огънчето мига мига и накрая набива грешка че няма пелети
Ri954r - помощник
ср ное 06, 2024 3:31 pmpavlin83 написа:
Ri954r - помощник
ср ное 06, 2024 12:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
51- 38
52- 80
54- 80
55-320
56- 75
57-340
55 ми е до 255 което значи че трябва да го направя на 160 както и 57 на 170 го сложих ако са по 2 де
Ще подобри нещата, но е малко.
Трябва да промени още няколко параметъра. Само с този, ще се ограничи по "аларма" за гасене.
Горе съм дал какво да промени и колко.
Тези параметри са взаимно свързани.
Не може да позволиш да гори в целия диапазон, а настройката за аварийна Т на газовете да е ниска.
Първо да я накара да работи
Фините, порция и въздух ще си нагласи сам
Било е грешка да се пипат всички настройки, както и да се ползват чужди.
Ri954r - помощник
ср ное 06, 2024 3:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ще подобри нещата, но е малко.
Трябва да промени още няколко параметъра. Само с този, ще се ограничи по "аларма" за гасене.
Горе съм дал какво да промени и колко.
Тези параметри са взаимно свързани.
Не може да позволиш да гори в целия диапазон, а настройката за аварийна Т на газовете да е ниска.
Първо да я накара да работи
Фините, порция и въздух ще си нагласи сам
Било е грешка да се пипат всички настройки, както и да се ползват чужди.
Тя вече беше разбъзикана от където я взех с тези промени които ми написа не иска да почне да гори само мига огънчето и не чувам да се включва шнека.
И др въпрос преостата как правилно да се свърже има 2 кабела и 3 крачета един маркуч и два щуцера p1 и p2
Ако го свържа както съм видял от печка 18 kw веднага набива e108
Ri954r - помощник
P51 ми е стайната темп и я вдигнах на 30 градуса за да тръгне защото както беше 38 на дислеоя беше 7.5 градуса сега ги вдигнах на 30 и чакам да видя дали ще гори и какво ще става
Върни абсолютно всички стойности до заводски!
Освен тези, които си споделил, вероятно има и друг параметър, който я ограничава.

За P51 си споделил стойност 125, докато твърдиш, че стайния ти е на 30!!
Кое беше вярното?

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: