Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед дек 22, 2024 4:26 pmСимеон Василев написа:
Ок.
Сега вече е по добре, ще се ходи пак на село. Обаче се връщам на старият проблем, пуши много когато слагам дърва.
Дописах горе, прочети пак!

Когато слагаш дръве, отваряш горе напълно. Изчакваш малко да "проветри" и тогава пълниш.
Долу и да затвориш, полза няма, понеже така или иначе отваряш вратичката.
ivanovbg - майстор
Това съм го ял. Пуши щот са ти тесни кюнците. Като отвориш вратичката огъна смуква въздух и няма къде да отиде бързо и изпушва. Варианта е да увеличиш размера на кюнците или да намалиш отвора на вратичката с една ламарина.
Симеон Василев - напреднал
нед дек 22, 2024 10:34 amТрифон П.Трифонов написа:
Клапата на изхода на котела ми прилича да е полузатворена.

Оправи първо тези кюнци! Махаш второто коляно, с една муфа продължаваш тръбата нагоре, почти до нивото на розетката, коляно надясно и влизаш в розетката. Гледаш да оправиш наклона, както и клапата на котела наистина да е отворена. Предполагам, че ще тръгне нормално.
Ако не, заменяш всички кюнци с ф180, но без тези чупки, които си направил. Право нагоре към тавана, надясно и после в розетката. Ще ти трябва и още един термоотражател, но след като тестваш.

Друго, което ще подобри нещата е кюнците да са двойностенни с изолация. Вярно, скъпи са.
По евтин вариант е да изолираш с вата обикновени, като отгоре облечеш с фолио.
Горещият комин е добър комин.
.
Оважавам опитът ти и благодаря за съветите. По този начин който си писъл тук за редът на тръбите по добре ли мислиш че ще е,ако да ще пробвам пак
Живот и здраве лятото ще сложа ф180 с изолация фабрична и дано за другата зима да е добре вече
Василев, така както си направил е най добре, плюс другото което си намислил.
нед дек 22, 2024 4:31 pmivanovbg написа:
Това съм го ял. Пуши щот са ти тесни кюнците. Като отвориш вратичката огъна смуква въздух и няма къде да отиде бързо и изпушва. Варианта е да увеличиш размера на кюнците или да намалиш отвора на вратичката с една ламарина.
Писател, не читател= чукча ли беше?
Затваря клапата на котела. Естествено, на ф180 ще е по добре.
Трифонов, мисля да сменя бетонната шапка на комина с ламаринена прахово боядисана и да има повече арълък, бетонната ми се струва малко че запушва изгорелите газове, дори и малък ефект да има си заслужава
нед дек 22, 2024 5:32 pmСимеон Василев написа:
Трифонов, мисля да сменя бетонната шапка на комина с ламаринена прахово боядисана и да има повече арълък, бетонната ми се струва малко че запушва изгорелите газове, дори и малък ефект да има си заслужава
От тук малко, оттам малко и да стане да надига ламината ако може.
Да надградя ли комина с още 33-66 сантиметра за повече тяга :?:
нед дек 22, 2024 5:36 pmСимеон Василев написа:
......
Според опита и знанията на fbr, мисля ще има положителен ефект.
Най добре той да каже.

Всъщност, имам идея.
Вместо да надграждаш с коминни тела, по добре направо с двустенна иноксова тръба и френско варелче отгоре.
Такъв тип шапка не допуска бурните ветрове да увеличават драстично тягата на комина. Преди да монтирам съм имал случаи почти да спирам вентилатора на горелката.

Ето как "пуши" моят пелетарник.
https://photos.app.goo.gl/MakZ9yMN8BdeBaTC7
Само пара.

Прикачен файл

DSC_0171.JPG
нед дек 22, 2024 6:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 22, 2024 5:36 pmСимеон Василев написа:
......
Според опита и знанията на fbr, мисля ще има положителен ефект.
Най добре той да каже.

Всъщност, имам идея.
Вместо да надграждаш с коминни тела, по добре направо с двустенна иноксова тръба и френско варелче отгоре.
Такъв тип шапка не допуска бурните ветрове да увеличават драстично тягата на комина. Преди да монтирам съм имал случаи почти да спирам вентилатора на горелката.

Ето как "пуши" моят пелетарник.
https://photos.app.goo.gl/MakZ9yMN8BdeBaTC7
Само пара.
Тази шапка не допуска вода при дъжд нали
нед дек 22, 2024 7:06 pmСимеон Василев написа:

Тази шапка не допуска вода при дъжд нали
Нито капка.

Тема "Wiadrus hercules U26 няма тяга помагайте" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: