Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivankosata - помощник
Здравейте, купих едни пелети Русенски на Флай пауър. Май са широколистни. Много бързо се палят добре горят , но не изгарят напълно и пълнят много бързо пепелника като се получава една такава по сбита маса, оттам почва да падат извън пепелника в сандъчето за пепелта и почват и там да тлеят и става страшно мазало. Очевидно е че не са много ок пелетите, но вече съм ги заредил. Някакви съвети за промяна на настройки които някак да подобрят изгарянето им. При сегашните ми режими на три чувала макс изразходени пелети трябва почистване което означава почти всеки ден.
Явно горят по бавно. Единствено да се намали малко дозата.
От тази "по сбита маса" няма отърване.
ivankosata - помощник
чет ное 28, 2024 4:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
Явно горят по бавно. Единствено да се намали малко дозата.
От тази "по сбита маса" няма отърване.
Явно ще е голямото чистене тази зима. Ще пробвам нещо с дозата и вентилатора
Ndp007 - специалист
Моля,от къде да закупя мотор редуктор за бижуто. Моя издава странни свуци и от 2г.е много шумен. Камината е от по първите 2017г е купена.
примерно
https://motor-barbeque.com/bg/11-oborot ... a/p92.html
Едно време Филматори ги разглобяваше и ремонтираше.
nikiww - напреднал
Здравейте. Имам Грейко камина 16 кв, от 4 години. Малки проблеми само,помпата изгоря 2 месеца след гаранцията ама айде, датчик газове сменен гаранционно и това е. Проблема е в пружините, горе долу вървяха, но сега няма дърпане. Играх си и ги вадих една по една и чистих тръбите после пак едвам вървяха, а сега отказаха. Има ли някакъв чалъм за оправяне или да му мисля да ги махам и да чистя с някакъв шомпол, което не е добре, ама много вдига димните газове и не става, гори доста, но не топли.
ivanovbg - майстор
Към моята камина си има шомпол за почистване. Търси някой с размера на тръбите. Аз го слагам на перфоратора, че имам по голямо рамо да го удържам. Само веднъж ги чистих, иче една зима бях забравил да ги дърпам. Сега като слагам пелетите задължително ги раздвихвам и нямам проблем.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед дек 22, 2024 8:44 pmnikiww написа:
Здравейте. Имам Грейко камина 16 кв, от 4 години. Малки проблеми само,помпата изгоря 2 месеца след гаранцията ама айде, датчик газове сменен гаранционно и това е. Проблема е в пружините, горе долу вървяха, но сега няма дърпане. Играх си и ги вадих една по една и чистих тръбите после пак едвам вървяха, а сега отказаха. Има ли някакъв чалъм за оправяне или да му мисля да ги махам и да чистя с някакъв шомпол, което не е добре, ама много вдига димните газове и не става, гори доста, но не топли.
Да позная ли? Имаш жилище 80м2, нямаш старн термостат или термоглави и караш камината на 60*С, щото иначе става много топло и не се живее?
nikiww - напреднал
нед дек 22, 2024 10:27 pmLazarGanev написа:
нед дек 22, 2024 8:44 pmnikiww написа:
Да позная ли? Имаш жилище 80м2, нямаш старн термостат или термоглави и караш камината на 60*С, щото иначе става много топло и не се живее?
Почти позна, Нямам термостат, имам термоглави навсякъде, без един радиатор 4 ребра, за да върти ако затворят другите, ама този на кухнята не затваря, че е голяма, Да, можеше да е 10 кв. ,но когато я купувах нямаше такъв модел. Пробвах с намаляване на кошницата, стана почти, но не ми хареса. На 62 градуса я държа. Имаш ли решение за пружините?
nikiww - напреднал
нед дек 22, 2024 9:29 pmivanovbg написа:
Към моята камина си има шомпол за почистване. Търси някой с размера на тръбите. Аз го слагам на перфоратора, че имам по голямо рамо да го удържам. Само веднъж ги чистих, иче една зима бях забравил да ги дърпам. Сега като слагам пелетите задължително ги раздвихвам и нямам проблем.
И аз това си мислех да намеря с размера на тръбите, но с пружините е по лесно и практично.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: