• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
ГФ има по-добра топлопроводимост от циментова замазка, така че няма проблеми.

И с него и без него зебра няма, защото ал. пластини са отличен топлопроводник.

Разбира се всеки допълнителен слой над алуминият е малко или много бариера за топлината. Но тя си преминава дори и през подложка за ламинат и през ламината. Идеална система няма.
А за леката замазка преди подовото си мисля, не може ли да направя по-дебела перлитова замазка, да я фрезовам, ал. плаки и отгоре гранитогрес. Оказа се че и двата ми етажа трябва да слагам леки покритивя, а на единия искаме гранитогрес.
georgim - напреднал
ср яну 31, 2024 8:01 pmstoyansbg написа:
Та такива ми ти работи. С 900 гр фибри и кг и половина пластификатор направиха замазка за 137 квадрата или 64 торби цимент. Аман от прости тарикати в тази държава!
И после какво стана? Като мина време напука ли се или вече е с плочки отгоре и не се вижда?
vladilen - специалист
Проблем - пробих тръбата на единия кръг. Има ли подходяща възка която може да остане в замазката или нова тръба? Тръбата е Херц 16х2 перт
LazarGanev - "Велик майстор"
Слагай прес муфа на Херц, ама колко е сигурно, няма кой да ти каже. Аз затова работя само с Рехау - пресфотонгите са ма съвсем друго ниво
stoyansbg - специалист
пет яну 03, 2025 9:18 pmvladilen написа:
Проблем - пробих тръбата на единия кръг. Има ли подходяща възка която може да остане в замазката или нова тръба? Тръбата е Херц 16х2 перт
Да, има. Виж в каталога на Дека Трейд. Ето снимка:
Прикачен файл:
Screenshot 2025-01-03 at 10.03.03 PM.png
Screenshot 2025-01-03 at 10.03.03 PM.png (103.26 KиБ) Видяна 632 пъти
georgim написа:
ср яну 31, 2024 8:01 pmstoyansbg написа:
Та такива ми ти работи. С 900 гр фибри и кг и половина пластификатор направиха замазка за 137 квадрата или 64 торби цимент. Аман от прости тарикати в тази държава!
И после какво стана? Като мина време напука ли се или вече е с плочки отгоре и не се вижда?
Малко късно, но отговарям :)
Доста дълго стоя преди да налепя плочките, но не се напука. Все още не съм пуснал термопомпата. Чакам тръбите и фитингите в понеделник и ще я свързвам другия уикенд.

Гледам има някакви магнитни(центробежни?) филтри за системи за отопление. Дали си струват или тези У-филтри с мрежичката са достатъчни? Термопомпата ми дойде със сферичен кран с вграден филтър (мрежичка) в самата сфера, но чух, че У-филтрите били за предпочитане. Аз си мисля, че тъй като водата в термопомпата е една и съща няма откъде да влезе ново замърсяване и като се почистят филтрите 1-2 пъти бит трябвало и филтъра вграден в крана да е достатъчен.
resistbody - майстор
Че за какво ти е магнитен филтър ако си на подово и ТП ? ОТ къде ще дойде това желязо да полепне по магнита ??
stoyansbg - специалист
нед яну 05, 2025 10:15 amresistbody написа:
Че за какво ти е магнитен филтър ако си на подово и ТП ? ОТ къде ще дойде това желязо да полепне по магнита ??
Ами и аз това се чудя. Видях у няколко приятели инсталаторите са им поставили. Техните системи са комбинирани - подово, конвектори и БГВ, но това не би трябвало да има значение.
LazarGanev - "Велик майстор"
А 3м2 черна серпентина на бойлера? :)
stoyansbg - специалист
нед яну 05, 2025 11:26 amLazarGanev написа:
А 3м2 черна серпентина на бойлера? :)
А, ясно. Аз мислех, че серпентините са медни :)
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема "Подготовка за водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: