• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasi92 - майстор
Само конец или само лента сложи. И какво означава навиване до краи. На половин цол резба и 3 оборота стигат и позиционираш. Това е.
vk - специалист
Eто един линк, с брошура с видовете продукти Loctite
https://www.kammarton.com/UserFiles/Pro ... 638363.pdf

Прикачен файл

locktite_577.jpg
vk - специалист
ето продукти на италианската фирма Facot, няма ги навсякъде, но може да се намерят
https://www.emag.bg/hidroizolacia-akses ... t/c?ref=bc
Има:
-тефлонови ленти
-силиконови ленти
-течен тефлон
-тефлонов конец
-Паста за кълчища
muhala - майстор
Никога не съм имал проблем като навивам на става резба 1/2 на конус. Както каза krasi92 по-долу, навиваш 2-3 витки и си готов затяга.
Обаче вързах един кран мъжка 1/2 и муфа. Ами там трябва да навиваш кълчища към края яко на конус и да завиваш до пръскане.
bmwww - специалист
Правя малка баня в нас и понеже е малка , трябваше да е с вграден смесител за душа , който е с 4 изхода . 3 от тях са навити с калчища и няма ядове , но 4тия изход , този за душа го сменявах 4 пъти . 1 път го навивах с тефлон , 2 пъти с калчища , последния път с калчища и отгоре тефлон , и тече ли тече , по-скоро капе по капка на час и не мога да замажа тръбите вече 4 дена . Утре мисля да навия калчища и отгоре черен силикон от тоя дето ползват в автосервизите за гарнитурите на главите , дали е добра идея ? Или само със силикон да пробвам ? Вече се съмнявам , че резбата на този изход нещо не е както трябва , но съм нивелирал смесителя не ми се ще да го пипам .
ivanovbg - майстор
нед мар 23, 2025 9:07 pmbmwww написа:
Правя малка баня в нас и понеже е малка , трябваше да е с вграден смесител за душа , който е с 4 изхода . 3 от тях са навити с калчища и няма ядове , но 4тия изход , този за душа го сменявах 4 пъти . 1 път го навивах с тефлон , 2 пъти с калчища , последния път с калчища и отгоре тефлон , и тече ли тече , по-скоро капе по капка на час и не мога да замажа тръбите вече 4 дена . Утре мисля да навия калчища и отгоре черен силикон от тоя дето ползват в автосервизите за гарнитурите на главите , дали е добра идея ? Или само със силикон да пробвам ? Вече се съмнявам , че резбата на този изход нещо не е както трябва , но съм нивелирал смесителя не ми се ще да го пипам .
Купи си течен тефлон.
hidrazin - майстор
нед мар 23, 2025 9:07 pmbmwww написа:
Утре мисля да навия калчища и отгоре черен силикон от тоя дето ползват в автосервизите за гарнитурите на главите , дали е добра идея ? Или само със силикон да пробвам ?
За първото - НЕ. За второто - пак НЕ.
Кълчищата от водата се раздуват и уплътняват. Силикона не.
То ако ако с кълчища не става, то някъде има голям "ралък" в който кълчишата не могат да влязат и след раздуването.
Виж внимателно някоя резба да не е пукната... Една такава (ама на друго) ми разката фамилията.
Капе та капе. Видях я чак като извадих нещото на светло и с лупа... (е, за цайси съм си вече де...)
:partyman:
gogo7777 - майстор
+1
Аз съм фен на тефлоновият конец. Както каза Хидрата, огледай за дефект по фитингите. :)
bmwww - специалист
Имаше много голямо несъответствие в резбите на вградения смесител (месинг) и тези на полипропиленовите фитинги . Реално като навиех ППЛ фитинга в смесителя без тефлон , без нищо , такъв луфт имаше , че съм сигурен , че под определен ъгъл ще го извадя :lol: За смесителя завих желязно коляно , а за коляното вече ППЛ мъжка муфа . Сега вече е ток . Чудя се нямат ли си стандарти тези с резбите и определени допуски . Тази разлика с частите ме върна 1 седмица назад от графика ми . Трябваше вече да се къпа , а тепърва замазвам тръбите :mrgreen:
hidrazin - майстор
вт мар 25, 2025 2:45 pmbmwww написа:
... ППЛ фитинга ...
Мисля си че по-скоро на това резбата му не е била О.К.
Кой знае кой му е производителя и дали въобще спазват някакви стандарти и допуски.
:partyman:
P.S. Преди време купих шпилки с резба М10. От тези по 1 метър.
Навивам шпилка, гайка, стягам с гаечен ключ и ... се къса.
Така 2-3 пъти. Взех че я огледах на странично на светло.
Резбата и беше толкова дълбока, че в средата едвали имаше останало "месо" повече от 4-5 милиметра.
Е, различно е от фитингите но "идеята" е че това със стандартите стана пожелателно...
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема "С какво и как уплътнявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: