Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,

Търся мнения (консултация) за преработване на парно с водна риза от камина на дърва към камина на пелети. Текущата система е изградена с колектори, всеки радиатор е индивидуално свързан към колектора. Систетамата е в саниран панелен апартамент 80кв в Русенска област. Разполага с 3 радиатора 1600х500 (всеки 3.3кв), един 1200х500(2.5кв) който е в помещението на камината, който по принцип е спрян защото става много горещо и един 1000х600(2.5кв) в друго общо помещение. Текущата камина е Прити S3 13kw която за момента мисля че е "преоразмерена". Бихте ли препоръчали към каква камина да се насоча и с каква мощност ?
speka_rs - майстор
Още един глас за 10 кВт Грейко.
silent - майстор
За апартамент бих минал на климатици вместо на пелети. Печката бих оставил на стендабай за резервно отопление с един кубик дърва в мазето. Казвам го като човек минал по същи път - камина на дърва с водна риза--->пелетна камина--->климатици при това в къща на 720м надморска височина. Отоплението ми с климатици е три пъти по-евтино без никакво пестене и ограничения, и несравнимо по-чисто и лесно. Печката я паля на коледните и новогодишни празници и ми е резервно отопление при екстремно ниски температури които в последните години няма или при нужда.

Тема "Помощ в избор на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: