Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mak12 - напреднал
пон ное 24, 2025 6:17 pmMillwall написа:
Добър вечер! Днес запалих камината (Commo 15) и забелязах,че огъня гори тромаво без сила. Загасих я и не се усили вентилатора,а печката си гасна 20 минути без нормалния бурен огън. Когато я запалих, стъклото стана черно за 3 минути на 5та степен.Това никога не се е случвало,с каквито и пелети да съм. Когато сменям скоростите, не усещам никаква промяна на въздуха. Въпроса е дали е изпищял вентилатора, защото са я монтирали на ъгъл и няма как да я отворя за да проверя вентилатора.
Задръж постоянно натиснат бутон 2 (Виж на едната снимка, която съм прикачил) и ще ти покаже какви са моментните обороти. Така можеш да прецениш дали са толкова, колкото са зададени. А относно зацапването на стъклото, моята комо 15, винаги си прави черно стъклото....макар, че завишавах оборотите на вентилатора при определените степени. Нямам идея дали е нормално. Не съм виждал други камини колко зацапват стъклото и не мога да преценя дали е нормално.
Прикачен файл:
Screenshot_20251118_175426_Gallery.jpg
Screenshot_20251118_175426_Gallery.jpg (106.48 KиБ) Видяна 47 пъти
Прикачен файл:
Screenshot 2025-11-26 151416.png
Screenshot 2025-11-26 151416.png (80.55 KиБ) Видяна 47 пъти
Какво ли не правих как не я настройвах то режими на помпи 1 2 3 и пак си гори 1 чувал на вечер имаше един период падна доста за вечер към 10кг ама вече е по хладно бях я настроил 30 минути гори 30 минути гасне ама то 2 месеца стига толкова запалката ще проговори сега си държи 65 64 вода на 1ва степен помпа 3 иначе прави стенд бай стига 65 надува до 72 на помпа 1 и 2 и гасне така поне не ми гасне на помпа 3 някъде нещо ли бъркам дали има по икономичен вариант или ще стане слаба

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: