ср яну 07, 2026 5:02 amSybev написа: ... имам опасения дали ще успявам да стоплям със съществуващите радиатори на 45 градуса. Това е голямото ми притеснение и поради това питам правено ли е и възможно ли е...Естествено, че е възможно и е правено. Скоро не писах ли тук?!
Котела си остава да чака, дори ми се върти идеята при големи студове за около 2 3 седмици да си работи през деня, ТП да си е на stand by и вечер Преди лягане като спрем котела (както обикновено правим) и при падане на температурата на водата в системата ТП да засече ниската темп и да вкл, та така до сутринта, докато се стане изчистен се котела и пак си се запали. Всичко това е предполагаем сценарии, но реално докато не сложа ТП и не видя как работи само проигравам сцени в главата си.
...
Конвектори и радиатори трябва да са на отделни кръгове. Не си споделил нищо за топлозагуби и бр./площ радиатори, поради което не може да се прецени при теб какво би се получило.
Сценариите ти са погрешни, според мен. Господин Ганев никому не е отказал консултация.