• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo написа:
... . В някой случаи така се подава газ към котела на който си има вграден дебитомер и редуцир вентил на входа .
Моя грешка... котелето е на теси 24 ка...нямам представа дали има редуцил на него. Трябва да питам. Иначе модела му е с тия де имат като седмичен вграден на него(поне така се изрази майстора- само един модел им е такъв)

Май ще правя вентилация на шкафа де седи бутилката :))))
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма такъв модел с вграден регулатор. Котелът си иска 30 mbar пропан или 20 mbar метан. Щом е нов регулаторът ти трябва да има гаранция - иди заедно с бутилката и искай да ти го сменят, за мотивация може да споменеш едно име - Павел Кърлев, трябва да помогне :-D
filmatoplo - майстор
Веднъж купих газов котел 12 киловата подов монтаж - дойде техник с маркучи и манометри и нагласи мбаровете - ползвахме 50 литрова бутилка пропанбутан с такъв кран . Даже пазя някъде паспорта на котела - там бяха вписани параметрите има няма 8 години от тогава. даже и дюзата смениха -че беше фабрично за природна газ.
filmatoplo - майстор
На котела пишеше Модратерм , спеца беше от нефтохим -в Бургас тогава за газов котел не бяха чували -както и аз . Топлехме с него 1000 литра вода за къпане с 2 бойлера по 500 л с мантел .След това като се появи Кълвача-газ сложиха вкопана цистерна 1 тон .
котлето ми казаха, че е с вграден редуцил. Човека де го монтира ми каза днес...
BaiGrozdan - специалист
gibel написа:
котлето ми казаха, че е с вграден редуцил. Човека де го монтира ми каза днес...
Колега, извинявай ,че ти спамя по темата, но ме интересува това котле само за топла вода ли го ползваш или имаш и радиатори към него?малко инфо плс.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с газова бутилка за газово котле..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: