• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo написа:
Екотермал е фирмата , Бургас но тя има и клон в софия и дистрибуторска мрежа .
Благодаря :) А Бургас е те тука те... :)
filmatoplo - майстор
В сайта на Екотермал има дадени дистрибуторите в страната .
kakakala - напреднал
нали идеята да си го направя сам
dalgia - специалист
kakakala написа:
нали идеята да си го направя сам
Ето ти как се прави. http://www.youtube.com/watch?v=dNrDhjO8Hp0
vanko68 - специалист
Баце,тия вкараха 20-30 кг мед в колекторче 1 м2.И поне 1 кг припой. Няма да излезе по-евтино от готов колектор,и то вакуумен тип.
Takezo Sensey - модератор
vladtod написа:
kakakala написа:
Ка стъклото за слънчев колектор не става то отбласка слънчевите лъчи
Верно :idea:аз си мислех ,че е точно обратното Изображение :!:
Позволете уекинко да не се съглася с Вас. :idea:
Ка стъкло...цък.
kuuuuuul - майстор
kakakala ако още не си се отказал и ако ще ползваш и помпа направи го със серпентина според мен е по добре.Кажи на какви цени си намерил тръбите,ужким са им паднали цените ама аз не намирам такива. :?
vanko68 - специалист
Ако говориш за медни тръби-да,цените им се сринаха.Преди нова година бяха около 20 лв/кг,сега са 10,ако не искам фактура.
kakakala - напреднал
медна ламарина 115лв 2на1 на 0.5мм тръба медна 4лв метъра ф12 и ф 35на17лв метъра.а относно стъклото ще правим експеримент с обикновоно /флат /на 4мм с триплекс 3+3мм и Ка+обикновено/флат/ като ще имитираме колектора в умален вид на едно и също място и време като ще се мери темп.и в трите едновременно
kuuuuuul - майстор
kakakala написа:
медна ламарина 115лв 2на1 на 0.5мм тръба медна 4лв метъра ф12 и ф 35на17лв метъра.а относно стъклото ще правим експеримент с обикновоно /флат /на 4мм с триплекс 3+3мм и Ка+обикновено/флат/ като ще имитираме колектора в умален вид на едно и също място и време като ще се мери темп.и в трите едновременно
Е ми то какво излиза 115+/20x4/+/17x2/=229лв само медта/май нищо не е поевтиняло/ ами и другите работи :? ,а искаш и експериментални да правиш,във всички случай стъклопакета с К-стъкло ще е най-добре само заради него си заслужава да го правиш.Моя съм го сравнявал с купешки селективен 1.6м2. и почти нямаше разлика,предполагам че се дължи именно на двойното стъкло.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Почнах и аз слънчевия колектор ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: