• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
panalov - специалист
Мисля си ,че като сте наливали замазката гофрето е било настъпенои после не се е изправило.
За това според мен телта минава а маркуча не.
Ръгай здраво и дано успееш.
kuuuuuul - майстор
И аз имах подобен проблем и го реших с арматурно желязо 10-ка и голям чук.
NASKO80 - напреднал
Виж за това не се бях сетил. :-D
filmatoplo - майстор
Наско 80 от Бургас ли си ,вчера един човек ме питаше за същото в една фирма за отопление Термал индженеринг.
NASKO80 - напреднал
Съжалявам, не съм от Бургас. Вилата за която говоря е в Дупница. Тоя човек дали и намерил решение?
filmatoplo - майстор
Той ме питаще по скоро как да промуши тръбата през гофрето , ама не спомена че спира някъде - търсеше да купи нещо което да се завие отпред да върви лесно или да се дърпа с тел или жило . По принцип има такъв накрайник коносовиден с едра резба отзад да се завие на тръбата , а отпред с кукичка се сакача на 4 мм жило като на километраж и се тегли .Жилата са по размери има и 10-15 метрови , към това чудо има и смазка гел лубрикант да се маже тръбата да върви лесно в гуфрето .Един австриец ми го показа на една вила - даже теглихме така -тръби ,кабел за ел и кабела за датчика на слънчевата от покрива до мазето. Аз естествено по български исках да пусна кабела привързан с миши опашки за една от тръбите с изолация на щранга , ама той вика само в БГ работите така и каза слагай гофре - добре ама кабела 15 метра стига до половината и спира - тогава веднага жилото и смазката и готово . :wink:
NASKO80 - напреднал
А в БГ дали се продават жилото и гела? Щото в Австрия може да има ама тук :-D
filmatoplo - майстор
Мисля че да , в някой фирма за ел инструменти може да има жило.гел в секс магазините колкото искаш без майтап-веднъж ползвах при пвц тръби - влизаха като у тях си :-D .
syncho - майстор
обикновен сапун също може да ти свърши работа... е верно след това може да се попени малко, но то е временно :)
NASKO80 - напреднал
Благодаря на всички отзовали се. Проблема го реших с обикновен течен сапун и яко дърпане, /ама яко/ от другата страна със стоманена тел. :-D Това обаче бяха тръбите само за едната стая и гофрето вървеше право, но сега ме чака същото за друга стая, но гофрето прави лек завой. :? Ей сега ще ми се разкаже играта.
  • 1
  • 2

Тема "Моля дайте съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: