• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
любопитния - помощник
Ако подовото е на дваетажа трябва ли да има отделен разпределител за всеки или може и с един
kuuuuuul - майстор
Ето как съм ги навързал нещата при мене,само помпата не е сложена.

Прикачен файл

45Колектори.JPG
45Колектори.JPG (140.55 KиБ) Видяна 6548 пъти
2v6 - майстор
naskov написа:
Чудя се какво ще стане ако по-близката помпа до котела не работи, а другата работи :?
Много просто - радиаторите няма да работят и в крайна сметка котела ще прегрее :idea:
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Тая схема не я гледай - тя е отчасти правилна , няма такова нещо помпа подир помпа . :)
И що да няма :?:

Моля, не наставяй мнения едно след друго. Използвай бутона "Промени" за да добавиш нещо.
любопитния - помощник
Куууууул, а тия два термометра за какво са?

Прикачен файл

45_148.jpg
45_148.jpg (76.53 KиБ) Видяна 6515 пъти
kuuuuuul - майстор
По принцип термометри не са необходими но аз слагам за да следя какво е положението.
naskov - майстор
2v6 написа:
naskov написа:
Чудя се какво ще стане ако по-близката помпа до котела не работи, а другата работи :?
Много просто - радиаторите няма да работят и в крайна сметка котела ще прегрее :idea:
Риторичен въпрос колега :!:
filmatoplo - майстор
Когато 2 те помпи спрът работа е интересно кво правим с котел на тв гориво :-D .
Чаро - Акълия
Ех, пък вие! Същото както инсталация с една помпа и тя спре! :-D
007 - напреднал
Zdravei te vsi4ki
Mnogo se radvam za neveroiatnia forum
Iskam i az da se vkliu4a v tazi tema s termopompite, az sum na4inae6t i mnogo ne6ta ne sa mi iasni i 6te sum blagodaren na vsiakakvi saveti. I taka ku6tata mi e na 2 etaja ot koito purvia e s radiatori a na vtoriat sum polojil trubi za podovo otoplenie i sum predvidil trubi za konvektori v ednata staia sum slojil 3 kruka vseki ot koito e po 50m dukjika a v drugata 2 kruga su6to po 50m i 6te imam o6te edin krug ot 50-60 m za koridora i baniata.
Vuprosut mi e sega kogato pusnah termopompata ( samodelka 8kw) toplinata otiva na vtoria eaj ili na men taka mi se struva no radiatorite na purvia etaj sa studeni ili sa hladki otgore i studeni otdolu, boilerat za sega se topli dobre. Niamam buferen sud i polzvam 1 ponpa za dvata etaja.
Triabva li da sloga o6te edna pompa i da razdeli dvata etaja ili ne.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: