• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idakieff - специалист
а аз винаги си нося и пласмасова тубичка с пръскалка за миене на прозорци само че с вода и докато е топло го напръсквам и светва не остава чернилка около спойките
флюса ми е CU-ROflux39
filmatoplo - майстор
Идакиев виж писах ти за Мап гаста .
vpa - специалист
"Специалната" тъкан можеш да я замениш с най-обикновенна гъбичка за чинии - твърдата част - има я по 0,50лв. в магазините за домашни потреби.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не точно същата, по-мека е.
krasi_500 - помощник
Благодаря за оказаното съдействие,на 100 % действах по вашите съвети и първите тренировъчни опити станаха перфектно,даже изпробвах с вода под налягане тръба с 2 колена,тапа и кранче от единия край.Още веднъж Благодаря за помоща.
filmatoplo - майстор
Само с оригинални работете, във всеки джоб на гащиризона имам по една такава тъкан за почистване - скоро давах на майка да си търка терикота след белосване . :-D Една инсталация се прави с 9 гъбички от пакета , а с десетата се правят още две инсталации :lol: така е и с флюса .
EmoZ - специалист
emil_v r написа:
Къдесе продава , или откъде да открадна мек припой за хранителни нуцди , демек без калай и олово , кажете моля ?

Ааааа Емо, сега виждам, че си писАл, че нали утре е 15 ииии 'наесен с песен' и сън' се увъртел лекинко.

1. Юроком 2000, хотел 'Дианабат' долу на партера, казваш к'во ти требва и получаваш.
2. За 'твърдия' припой требва по-високо Т (температура), твоя ротенбергер колко 'дига (ако ходиш до Юроком питай момчетата - светнатиса и теб 'ше те светнат)?

Успех.
filmatoplo - майстор
Твърдия припой с безкислородна горелка малко трудно и не професионално , иска си горелка с 2 маркуча и съответно - газ и кислород . Има и такива едногазови ама са за по малки фи на тръбите и става по бавно .Поне колегите които познавам ползват и кислород - класически оксижен .
Transporterr - специалист
абе аз все се каня да питам някой по обектите ама все забравям, каква е всъшност идеята именно тези тръби до колекторите да са медни ?
Какво им е на поцинкованите,ще ръждясат ли или не са модерни?

странно, дали никой не знае и си кара така щото всички така правят ..
lecki - специалист
Предполагам има само значение съвместимоста на материалите
т.е. да не образуват галванични двоики напр. желязо-мед, алум.-желязо,
алум.-мед и тн. :idea:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Метод за запояване на медни тръби и фитинги?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: