• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
citrofen - специалист
Има си готови препарати за отстраняване на котлен камък, не е нужно да се правят експерименти!
Виждал съм как с такъв препарат отпушват серпентина на пароструйка.
mopi - напреднал
Системата е сравнително нова /2005 г./, тя си има схема за автоматично пускане на помпата на всеки 24 ч.- 365 дни в годината за да разкарва котленият камък и отлаганията, само че предишният собственик на апартамента /много хитро/ я е спирал директно от бушоните /3 фазна/, а през лятото не е работила въобще.
За химията може и да си прав Antonii, но както писах преди това, четох в един англииски форум, че шанса котленият камък и тинята да "изчезнат неизвестно къде " е много малък. Обикновенно отиват в помпата и резервоара....и става шит. А и схемата на действие на тази помпа за която говоря е съвсем различна от тази на помпата която ти върти водата.

п.п. Antonii:"С други думи проблема можеш да си го решиш и срещу 200, и срещу 2000лева, ти си решаваш" - то всъщност за това става дума - да не си купувам помпа, а ако някой предлага ТАЗИ услуга, да се възползвам.
Antonii - майстор
mopi написа:
... Обикновенно отиват в помпата и резервоара....и става шит...
За това хората слагат филтри, със сигурност и ти имаш такъв.
Чистиш си го в началото на отоплителния сезон и нямаш грижи.
А отностно 200 и 2000, не си ме разбрал, но няма значение.
mopi - напреднал
Antonii написа:
mopi написа:
... Обикновенно отиват в помпата и резервоара....и става шит...
За това хората слагат филтри, със сигурност и ти имаш такъв.
Чистиш си го в началото на отоплителния сезон и нямаш грижи.
А отностно 200 и 2000, не си ме разбрал, но няма значение.
Хората със сигурност, ще сложат филтър, но аз съм го наследил без такъв /минаха 3-ма майстори, включително и от фирмата монтирала инсталацията/, дет се вика се някой да го беше видял този филтър.

Идеята на темата беше - АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ФИРМА ЗАНИМАВАЩА СЕ С ТАКАВА ДЕЙНОСТ - ДА ПИШЕ!!!

А за 200...2000 може и да не съм те разбрал.....извинявай.

п.п. Изчетох доста английски сайтове - там имат закон за цялостно прочистване на системата на 5 години, по тази причина, вероятно там са едни от най-напредналите фирми в тази област. Може би затова нашенски АЛХИМИИ не ми вдъхват доверие.
  • 1
  • 2

Тема "Помпа за почистване на котлен камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: