Най - вълнуващия въпрос зимно време.
EDI - майстор
Не бързай, машината е малка за 32 квадрата.Имаш около 83 кубика помещение, последен етаж, като ти трябват поне 60-80 вата на кубик отоплителна мощност, т.е. номиналното топлоотдаване на машината следва да е между 4,5 - 6 КВ.Ванко ти е посочил правилните машини, не прави компромиси.
filmatoplo - майстор
Тоя модел ме накефи FVXS Подовия монтаж :) туй чудо има ли си външно тяло .Винаги ли се вкопава в стената , ами в панел . :?
zmeios - специалист
filmatoplo написа:
туй чудо има ли си външно тяло
:D :D Естествено че си има, иначе щеше да е за прозоречен монтаж, не за подов :-D :-D

Това си е най-нормално вътрешно тяло, само обдухването се контролира по-различно, защото отдолу нагоре (независимо дали духа студено или топло) се чувства по-другояче от хората отколкото отгоре надолу ("нормален" сплит)
ruzel - специалист
:? съобразих се и с кинтите, да не са много, ма..може и да съм оплескал работата.....освен след свършен факт да сложа някое помощно съоръжение.....
mdr - напреднал
и аз да поискам съвет за климатик.Нова кооперация,пвц дограма,санирана.За сега едната стена е крайна още не са построили калкана.Изложение север изток,22 кв.м стая.Моля за предложения какъв климатик да взема.Ще се ползва и лято и зима,ама предпочитам повече да топли.Моля и за фирми къде да се насоча става въпрос за Бургас.
dundurma - специалист
mdr написа:
и аз да поискам съвет за климатик.Нова кооперация,пвц дограма,санирана.За сега едната стена е крайна още не са построили калкана.Изложение север изток,22 кв.м стая.Моля за предложения какъв климатик да взема.Ще се ползва и лято и зима,ама предпочитам повече да топли.Моля и за фирми къде да се насоча става въпрос за Бургас.
обади ми де 0878722025-анастас.ще те заведа при приятел и ще получиш съвет,климати и отстъпка :partyman: :partyman: :partyman:
ruzel - специалист
:) вече имам някакво наблщдение относно климатика който закупих...
Перфектно тих е, но градусите са до 22, за повече агрегата не спира да работи, дано да не пада под 20-те през по-студените дни
........ех тия компромиси с паричките....
dundurma - специалист
ruzel написа:
:) вече имам някакво наблщдение относно климатика който закупих...
Перфектно тих е, но градусите са до 22, за повече агрегата не спира да работи, дано да не пада под 20-те през по-студените дни
........ех тия компромиси с паричките....
каква марка е тва чудо на техниката...............щом сега работи така,не очаквай топлина и икономия.сори,ама май си хвърлил пари на вятъра.що не взе хубав на лизинг :? :? :? :?
vanko68 - специалист
ruzel- нали е инвертор това твоето LGC,как така да спирал агрегата? Ще спира само ако необходимата мощност за отопление е по-малка от минималната за този модел 900 Вт .Подчертавам,.че това е топлоотдавана,а не консумирана мощност.Консумацията е около 200-250 вт ,когато агрегата вече спира.
През цялото останало време агрегата си работи непрекъснато,като си мени оборотите, консумацията и топлоотдаването в съответствие с конкретните условия и нужди.
EDI - майстор
Нещо не разбрах, кои градуси са до 22...При товето помещение не би следвало да спира компресора при тези температури вън, защото помещението ти е големичко и сигурно загубите са ти над 900 вата.Ти да не го сложил на АУТО за режим на работа, тогава поддържа в тези граници автоматично.Слагай го на ОТОПЛЕНИЕ за режим на работа и турбината на АУТО.

Тема "какъв климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: