Като гледам никой не се е сетил за терморелето, там би трябвало да е проблема според мен...настроено на високи градуси, Миро имай в предвид че не всички релета отговарят реална на градуси във водната риза, като ти загрее водата врътни релето на по малки градуси и прецени горе долу кога искаш да ти тръгва помпата.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nasko1
- специалист
46 мнения в "проблем завира водата"
filmatoplo
- майстор
Няма циркулация през системата , може да има въздух някъде отвий на помпата болчето за обезвъздушаване , виж филтъра ако има , от къде пълниш с вода най добре е от най ниска точка , никога ли нее работила системата от монтажа и .Включи на най висока скорост да се разкара въздуха по местата където имаш обезвъздушители не загрявай толкова печката най много до 60 гр за пробата .Мотора на помпата трявбва да е в хоризонтално положение .Пиши какво се получи .
tysonlkr
- специалист
nasko1 - човека казва че помпата върти, следователно трябва да се вкючило релето
Гарантирам ти че проблема ти идва от въздух в системата
Много пъти съм изпадал в тази ситуация. Помпата неможе да преудолее налягането.
Провери си и за запушване на филтърчето преди помпата, но е по малко вероятно.
Съветвам те да започнеш обезвъздушаване на всички възможни места

Гарантирам ти че проблема ти идва от въздух в системата

Много пъти съм изпадал в тази ситуация. Помпата неможе да преудолее налягането.
Провери си и за запушване на филтърчето преди помпата, но е по малко вероятно.
Съветвам те да започнеш обезвъздушаване на всички възможни места

filmatoplo
- майстор
Схемата е като моята само дето там където е съда има лира и той е вързан над нея за единия горен извод , помпата ми е на 1- ва скорост .По време на работа прес отоплителния сезон въздух се събира по малко на 2 месеца само на серпентината на бойлера - имам автоматичен обезвъздушител който обаче стои затворен и само при нужда го отварям .Защо го затварям ли - ами защото при отворена система няма достатъчно налягане да затвори поплавъка и може да тече или да дърпа от там въздух .Най добре обезвъздушавай при моментно спряна помпа - и отвий болчето и да изтръцка въздуха от нея . 

piron45
- майстор
Причината е необезвъздушена помпа. Ако през помпата се въртеше вода щеше да ти се загрее и входната тръба независимо през кой кръг ще се затвори. Дали през радиатор или през серпентината на бойлера. Радиатора ти се грее само горе понеже до него стига само гореща вода от горната тръба и като няма движение си стои там. Топлата вода ти стига до радиатора на самотек по конвекция вътре в тръбата. Изкарай въздуха първо от помпата и после в останалата част на системата поред към края.Помпата се обезвъздушава като не върти, а останалата част от системата при високи обороти на помпата.
Transporterr
- специалист
хм..абе помпитте не са ли "самообезвъдушаващи се" дали наистина помпата не е монтирана лошо ,не мога да се сетя как ще се задържи въздух в нея .иначе пълненето от най долната точка както каза "филма " е много арабия после почти няма въздух в радиаторите
mirosilistra
- помощник
помпата е на 3, обезвъдушена е цялата система, а какво трябжа да гледам на серпентината, че незнам само знам че е 80 литра. От помпа съм вадил въздуха. Помпата няма термо реле. И цялата система не работи от самото начало.
mirosilistra
- помощник
възможно ли е, проблема да идва от серпентината, защото клапана ми е автоматичен и е горе на бойлера
Тема "проблем завира водата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература