Най - вълнуващия въпрос зимно време.
koki82 - помощник
[quote="filmatoplo"]Ако имаш някой познат или комшия с подобен апартамент погледни , това е не професионален съвет - за по точно викни фирма на оглед и да ти направи оферта по нея ще се ориентираш - не казвам че трябва пък и да злоупотребяваш с труда на колегите . :)[/q

мерси много на всички.значи къщата е нова тоест надстроика над стара къща няма изолация а дограмата е ПВЦ рехау 5 камерна мислия че е мн добра а.някога ще сложа и изолация но незнам кога :sad: просто искам да знам на какво разстояние да сложа маркучите преди да сам измазал вътре. а относно подовото на кухнята ще баде маркуч от стъдената вода на единиат радиатор.височината на етажа е 2.65м
drm - специалист
Ако имаш някой познат или комшия с подобен апартамент погледни , това е не професионален съвет - за по точно викни фирма на оглед и да ти направи оферта по нея ще се ориентираш - не казвам че трябва пък и да злоупотребяваш с труда на колегите ------Ти от къде знаеш че мнението е не професионално.Това го знам само от опит и нищо друго.Занимавам се професионално с парно и слънчеви инсталации,и смятам че щом зад гърба си имам над 500 изградени системи значи мога да дам компетентно мнение.
filmatoplo - майстор
Мойто мнение е непрофесионално да пита комшията :wink: , баш 500 свали малко. :-D
drm - специалист
Ами за 7 години.
koki82 - помощник
drm написа:
Ами за 7 години.

комшията ниама саштото разположение за сажаление :) просто попитах е така горе долу знам че всичко е мнооогоооо относително дограма изолациа и т.н.
drm - специалист
По принцип тази дейност трябва да се практикува само от спецове защото не е майтап работа.Един миг невнимание цял живот страдание.
koki82 - помощник
drm написа:
По принцип тази дейност трябва да се практикува само от спецове защото не е майтап работа.Един миг невнимание цял живот страдание.

да да спор няма затова а после изолация добре дошло :)
2v6 - майстор
koki82 написа:
2v6 написа:
Парата с какво работно налягане ще е :?:
нямам си на представа все още парво искам да видя какви радиатори големината им по точно за да знам каде да поставям маркучите тоест разстоянието за радиатора затожа незнам все още
Щом си решил "маркучи" да слагаш значи на пара не става :idea:
Явно ще е водна отоплителна система с предполагам от белите тръби ПЕ с алуминиева вложка.
Някакаво изискване към температурата на радиаторите имаш ли? Трябва да се има на предвид, че радиатори с температура над 60 градуса са опасни за малки деца...
А щом е само за разстоянието предвиди от тези радиатори - слагаш тръбите да излизат посредата отдолу:
http://www.korado.bg/bg/products/radik/ ... ndex.shtml

Прикачен файл

radik-mm.jpg
RADIK MM - Панелно отоплително тяло - долно централно свързване
radik-mm.jpg (30.24 KиБ) Видяна 3408 пъти
koki82 - помощник
2v6 написа:
koki82 написа:
2v6 написа:
Парата с какво работно налягане ще е :?:
нямам си на представа все още парво искам да видя какви радиатори големината им по точно за да знам каде да поставям маркучите тоест разстоянието за радиатора затожа незнам все още
Щом си решил "маркучи" да слагаш значи на пара не става :idea:
Явно ще е водна отоплителна система с предполагам от белите тръби ПЕ с алуминиева вложка.
Някакаво изискване към температурата на радиаторите имаш ли? Трябва да се има на предвид, че радиатори с температура над 60 градуса са опасни за малки деца...
А щом е само за разстоянието предвиди от тези радиатори - слагаш тръбите да излизат посредата отдолу:
http://www.korado.bg/bg/products/radik/ ... ndex.shtml[/quot

не сма много наясно с тия неща затова писах парна инсталациа но то всаштност е водна отоплителна система с вода в радиаторите еми да е топло незнам с каква работна температъра да бъдат
2v6 - майстор
koki82 написа:
...
водна отоплителна система с вода в радиаторите еми да е топло незнам с каква работна температъра да бъдат
А какво ще ползваш за източник на енергия знаеш ли?
Ток, газ, дърва, въглища...

Тема "Искам съвет приемам всякакви моля пишете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: