• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Моята печка също е на тясно место и затова помпата съм я захванал отстрани на печката близо до вратичката с 2 болта заварени и водопроводни скоби .Тръбите са отзад и само идват до помпата и пак се връщат фи-18 медни . :wink:
drm - специалист
filmatoplo написа:
Моята печка също е на тясно место и затова помпата съм я захванал отстрани на печката близо до вратичката с 2 болта заварени и водопроводни скоби .Тръбите са отзад и само идват до помпата и пак се връщат фи-18 медни . :wink:
Дай малко снимки да видим как си направил.
plamenpanev - напреднал
ама има така според вас правилно ли е свързано
plamenpanev - напреднал
ето още 2

Прикачен файл

SDC10731.JPG
SDC10731.JPG (142.78 KиБ) Видяна 2610 пъти

Прикачен файл

SDC10735.JPG
SDC10735.JPG (141.77 KиБ) Видяна 2610 пъти
filmatoplo - майстор
Аз и да дам снимки нищо не личи само печка ще видиш , така финно са положени тръбите че нищо не се вижда .Терикота ми кафяв и первазите кафеви и тръбите са добили същия цвят - нищо сложно няма в мойта система .Веднъж съм и налял вода и вече 4 зими с нея . :wink:
drm - специалист
plamenpanev написа:
ама има така според вас правилно ли е свързано
Нища да излезе като упрек ,а като съвет.За студената всичко е добре,обаче за топлата има още какво да се направи.Този ъглов обезвъздушител не му е мястото там.Където ти е коляното над термометъра ,това трябваше да е тетка и А.О.прав трябваше да е нагоре ,а колекторите на страни.Така както си го направил А.О. трудно работи.
lordmails - специалист
Колко по на високо е разширителния съд от тавана.
Шумът може да е също от разбити втулки на самата помпа.
pac_ - специалист
Така монтирана помпата няма обслужване!Даже не можеш едно елементарно обезвъздушаване да направиш!Филтъра така почти не върши работа.АО и то почти не работи.Няма да минеш без копане,но това напролет.Много смело решение е това да сложиш тръбите по тавана-знаеш защо!Писах преди за това.Може би ще се наложи корекция на трасето-преминаването през стени и под врати.Корекция и на сечението на тръбите(писано е).АО на бойлера и то почти или въобще не работи.Как ще накараме въздуха да тръгне надолу и да излезе през него?И кой Ти даде тази "гениална идея" за тръби по тавана?"Приятел"?При нагряване провисват.С тръби по тавана ,трасето се прави с черни(безшевни),поцинковани или медни тръби ,като се спазват наклоните.Трудно е!И запомни-"Няма проста вода!!!" Тука Сме и ще помагаме с каквото можем. :)
Antonii - майстор
Айде стига с тая песен за тръбите под тавана.
Аз съм правил такива системи и като се укрепят както трябва непровисват, а като се сложи и обезвъздушителя където трябва си се обезвъздушават без грешка.
Единственото което мога да кажа , че е хубаво да има обезвъздушаване и на двете линии.
А за наклона на тръбите не е критичен, ако системата е затворена.
Отностно шума, възможно е да се получава от ниско налягане в системата.
drm - специалист
Antonii написа:
Айде стига с тая песен за тръбите под тавана.
Аз съм правил такива системи и като се укрепят както трябва непровисват, а като се сложи и обезвъздушителя където трябва си се обезвъздушават без грешка.
Единственото което мога да кажа , че е хубаво да има обезвъздушаване и на двете линии.
А за наклона на тръбите не е критичен, ако системата е затворена.
Отностно шума, възможно е да се получава от ниско налягане в системата.
:2thumbs:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "проблем с шум в системата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: