• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pac_ - специалист
Antonii написа:
Айде стига с тая песен за тръбите под тавана.
Аз съм правил такива системи и като се укрепят както трябва непровисват, а като се сложи и обезвъздушителя където трябва си се обезвъздушават без грешка.
Единственото което мога да кажа , че е хубаво да има обезвъздушаване и на двете линии.
А за наклона на тръбите не е критичен, ако системата е затворена.
Отностно шума, възможно е да се получава от ниско налягане в системата.
"Стига с тази песен!"-Ок,ама никъде не се вижда да има укрепени тръби?!А и като се загреят ,щом Си правил смятам знаеш какво става!?И как ще обезвъздушиш читаво бойлера ,като тръбите слизат отгоре към серпентината и системата е "Отворен тип"?А и за наклона на тръбите имаш още много да учиш за да разбереш защо има значение!Така,че Аиде стига с тези категорични заключения!Ако е много хубаво ,просто и лесно за изпълнение всички щяха да правят тръби по тавана!Сега има всичко(помпи,модерни фитинги и материали) за по голямо улеснение на работата а Ние нали сме "българи и много знаем"гледаме как да е по-трудно!Обичаме трудностите!А и още нещо което пак "знаеш",сигурно-метража на тръбите май е в повече от една нормална инсталация в пода или по цокъла?!И не само метража,има повече обезвъздушители. Щом Си правил ,няма нужда да Ти казвам какво се получава от много АО в една система или трасе?Не е работата кой какво е правил а как е правилно с по малко разходи и най-вече да има работеща система а не "шумяща система"! :)
Antonii - майстор
Мисълта ми е, че в случая на човека проблема не е от това, че тръбите са на нивото на тавана.
Иначе в практиката има и места където неможеш да пуснеш тръба по пода или на нивото му.
Отностно наклона на тръбите, при системи с принудителна циркулация не е от особено значение.
Отностно шума ако се направи системата затворена, то ще изчезне.
Причината най-вероятно е от циркулационна помпа с напор доста по-висок от нужния, и ниското налягане в инсталацията.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "проблем с шум в системата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: